• Ajtó-ablak
 • Alapanyag
 • Bútor-design
 • Fagazdaság
 • Faszerkezet
 • Fatermék
 • Felületkezelés
 • Gép-szerszám
 • Kapcsolódó technológia
 • Software

Extra mobil – extra stabil

Megérkezett a Festool új DOMINO XL DF 700 dübelmarója

A Festool tovább bővítette DOMINO dübelező rendszerét az új DOMINO XL-lel. Az asztalosoknak most már megvan a lehetőségük keményfa kötések előállítására egy kézi irányítású szerszámmal – gyorsan, egyszerűen, precízen.

Extra mobil – extra stabil
Tökéletes kültéri és beltéri ajtókeretek összecsapolására
Extra mobil – extra stabil
A DOMINO megy a munkadarabhoz és nem fordítva
Asztalelemek összeillesztése
Extra mobil – extra stabil
Precíz gérmarás beosztás szerinti vagy fokozatmentesen beállítható marásszög-beállítással

A DOMINO XL megy a munkadarabhoz és nem fordítva

Mostanáig a keményfából készült kötések kizárólag telepített gépeken – pl. hosszlyukfúró gépen – voltak elkészíthetőek. Az új DOMINO XL rendkívül stabil kötések előállítására képes, a – maximum 14x140 mm-ig – rendelkezésre álló dübelekkel. A munkadarabot többé már nem szükséges a telepített gépekhez szállítani, mert az új DOMINO XL dübelmaró a helyszínen végzi el a feladatot. Mérhetően rövidebb az előkészületi ideje és sokkal gyorsabban vezet eredményre, az időmegtakarítás pedig mintegy 50% a telepített gépekkel szemben. A DOMINO XL lehetővé teszi az egyedi darabok vagy kis sorozatok gazdaságos gyártását is.

Gyors, egyszerű, precíz

A DOMINO XL gyorsan és könnyedén beállítható, köszönhetően a számos beállítási lehetőségnek, úgymint pl.: variálható marási mélység (15 mm–70 mm), a marási magasság gyors beállítása a különböző anyagvastagságokhoz, precíz gérmarás beosztás szerinti vagy fokozatmentesen beállítható marás- szögbeállítással. További előnyei közé tartozik az innovatív ütközőrendszer.
A DOMINO rendszer minden alkalmazáshoz biztosítja a megfelelő dübelt: különböző méretekben, két fafajtából a beltéri és kültéri alkalmazásokhoz, továbbá tetszőleges hosszra vágható (0,75 m) rúd formájában is. A rendszer lehetőségei szinte korlátlanok: a lap-, a keret- és a korpuszösszekötéstől kezdve egészen a stabil bútor, állvány és ajtó készítéséig.

Nem lapos – nem kerek – egyszerűen DOMINO

A DOMINO dübelek egyesítik a kerek és a lapos dübelek összes előnyeit. A dübelezés ezáltal ugyanolyan stabil, mint a csaphornyos kötés. A kézi marók esetében egyedülálló a szabadalmaztatott ingamozgási elv, mely lehetővé teszi a visszaütésmentes és ezáltal kifogástalanul pontos munka- végzést. Furatok marása lehetséges egy ütemben az egyidejű forgó-és oszcilláló mozgás révén. Az eredmény egy abszolút precízen mart furat. A DOMINO dübelmarók szükség esetén pontosan hozzáigazítják a lyukakat a dübelhez. A dübel különleges vájatgeometriája gondoskodik a tökéletes illeszkedésről.

DOMINO XL a rendszerben

A Festool kiegészítők széles skáláját kínálja a DOMINO rendszerhez, úgymint pl. körütköző, lécütköző, harántütköző. A különböző ütközőkkel a bonyolult alakzatok is könnyedén összeköthetőek.
A rendszertartozékok kompatibilisek mind a DF 500-zal és az XL DF 700 DOMINO dübelmaróval.

Extra mobil – extra stabil

 
A Festool legújabb terméke 2011 őszétől a kereskedői hálózaton keresztül lesz elérhető. Ha az elsők között szeretne lenni, akik értesítést kapnak az új termék elérhetőségéről, iratkozzon fel a Festool-hírlevélre:


www.festool.hu


Vélemény?

 
 


Legolvasottabb hírek

 • Várja a Homag City

  A 26-os standon a Homag City-ben egy helyen nézheti meg Homag csoport kicsiknek és nagyoknak...

 • 25 éve Európában

  Két lelkes feltaláló megtervezte az egyedi, hordozható fűrészgépet,...

 • Élmarás felsőfokon

  A Leitz az idei évet is az ügyfelei számára kedvező szerszámprogrammal...