Nyerjen vissza 30% energiát munkaráfordítás nélkül!

Az energia-megtakarítás szó hallatán legtöbbször az áramfogyasztás csökkentésére asszociálunk. A Homag ecoPlus technológiája ezen lényegesen túlmutat. Összefüggéseiben vizsgálja az egymással kölcsönhatásban lévő tényezőket, ezzel olyan értékes erőforrásokat takarít meg, mint az energia, idő, anyag és munkaerő.

A Homag Csoport szinte minden gépében megtalálható ez az innovatív, környezetbarát technológia, melynek hatása végül pénzben mérhető, ezzel egyidejűleg termelékenyebbé teszi a vállalatot. Legnagyobb előnye, hogy nem igényel további erőfeszítéseket, mindössze alkalmazni kell. Akár 30%- kal kevesebb energiafogyasztással dolgozhatunk, emellett nagy hangsúly fordítódik az anyaggazdálkodásra és az élőmunkaigényre.

Jelenleg több, mint 100 ecoPlus technológiai elem érhető el a Homag gépekben. Néhány ezek közül, amelyekből könnyen érthetővé válik a fejlesztés jelentősége:

  • Energia-megtakarítás Standby móddal
    Az ecoPlus gomb megnyomásával (vagy bizonyos idő elteltével gomb nélkül is) a gép készenléti módba áll.
  • Elszívás alacsony levegőszükséglettel
    Az elszívó rendszer energiafogyasztása kiemelkedő költségtényező. Az ecoPlus-technológia akár 40%-kal csökkenti az elszívás energiafogyasztását. Ebben segít például a több különálló elszívási zóna a gépen, a szegmentált elszívó fej, a testreszabott elszívó burkolat, a korszerű irányított forgácselvezetésű szerszámok.
  • Kevesebb sűrített levegő
    A Homag itt is 40% megtakarítást garantál, de hogyan? Egy táblafelosztó esetében például: csak egy munkahenger a fűrészaggregát mozgatására, pneumatikus helyett motorikus elővágóegység-mozgatás. A kétkörös rendszer csak azokra a helyekre szállít magasabb nyomású levegőt, ahol valóban szükség van rá, a többi helyre alacsonyabb nyomásút.
  • SORB TECH
    A szabadalmaztatott ásványi öntvény felhasználásával a gép nagy tömegű, a rezgéseket elnyeli, amely kitűnő megmunkálási minőséget és 20%-kal hosszabb szerszámélettartamot eredményez, emellett nagyobb előtolás alkalmazható. ■ Innovatív meghajtások az élzárókon A modern felületmelegítő elemek lerövidítik a ragasztási szakasz felmelegedési idejét. Ezenkívül a vezérlőfeszültség intelligens kezelése csökkenti az energiafogyasztást.
  • Intelligens légpárnás asztalok
    Az opcionális „terhelésfüggő légpárnás asztalvezérlés" csak annyi légnyomást biztosít, amennyi szükséges.

Az ecoPlus védi a környezetet – és a pénztárcánkat.

(X)

Lignomat Kft.
www.lignomat.hu


Kapcsolódó dokumentum:


nyerjen-vissza-30-energiat-munkaraforditas-nelkul


Tetszett a cikk?