Gyors és gazdaságosabb megmunkálás

Melyek egy gyalugép eddig kihasználatlan lehetőségei?
Automata beállítás és digitális kijelzés, melyek segítségével gyorsan és pontosan érheti el a kívánt gyalulási méretet. Rendkívül kényelmes munkavégzést eredményez a programozható asztalbeállítás is.

Sok modern lehetőség van még! Ilyen lehet a spiráltengelyes megoldás is.
Főbb előnyei a lényegesen simább felület, csendesebb működés! Az apróbb forgácsdaraboknak köszönhetően négyszer több fér az elszívó zsákba, mert a tengelyen több lapka spirális alakban végzi a gyalulást. Egy apróbb csorbulásnál csak 90 fokkal kell elfordítanunk a hibás darabot és folytatódhat a munka.

Most lépjünk ki egy kicsit a műhelyből, hiszen számos esetben helyszíni munkálatokat kell végezni. Sokszor találkozott azzal a helyzettel, hogy a helyszíni munkavégzés során nem állt rendelkezésre minden eszköz?

Milyen előnye van a mobil, vagyis a hordozható gépeknek?
Nagyobb mennyiségben szervezhet helyszíni munkákat, mert az eszközparkja szállítható. Nem kell várnia, sem várakoztatnia megrendelőjét, amíg kollégája visszamegy a megfelelő szerszámért a műhelybe. Vállalhat kivitelezést műhelyen kívül. Triton márkájú hordozható vastagoló gépünk profi megmunkálást eredményez, kevés az energiafelhasználása és bárhova magával viheti. Kis lécek vagy 1–1 nagyobb gerenda is meggyalulható vele.

Speciális esetekre javasoljuk önnek a Virutex íves gyalugépet.
Az íves gyalulás ma már a modern belsőépítészet igen divatos eleme. Létezik továbbá olyan változat is, ahol a gyalutengely kicserélhető egy csiszolóhengerre és így a festékes, esetleg szegezett felületek megmunkálhatósága is könnyebb. Kádároknak és hajóépítőknek is tökéletes.

Gyalulás az ácsiparban.
Válassza kínálatunkból például a Mafell márkájú ácsgyalut, melynek szélessége vetekszik egy telepített gyalugép méretével. Kiváló használhatóság és a famegmunkálás a helyszínen is tökéletesen elvégezhető.

► Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmüket a hasznos szerszámra, a mágneses gyalukés-beállítóra. Nagy előnye, hogy mérőskálájának köszönhetően pontos beállítást tesz lehetővé és a mágnes megtartja a gyalukést a beállítás során. Ezzel igazán csak 2–3 perc a cserelapkás szerszám beállítása.

www.paliszander.hu
HU-1181 Budapest, Besence u. 14.
Tel.: +36-1/770-7017,
gep@paliszander.hu


Kapcsolódó dokumentum:


gyors-es-gazdasagosabb-megmunkalas-paliszander


Tetszett a cikk?