Könnyű, csendes, erős

A Leitz HeliCut-rendszer sokrétű megoldást kínál az ipar számos területén. Ilyenek a faépítészetben a tömörfa tartószerkezetek, szerkezeti laplemezek és szigetelőanyagok megmunkálása.

Az anyagok tulajdonságainak sokfélesége, dimenziói igazi kihívás elé állítják a szerszámgyártókat. Ilyen példa a tömörfa, illetve a fa és műanyag szendvicspanelek, vagy akár a szigetelő panelek rugalmas feldolgozását támogató különböző profilú lapkás marófejek. A szerszámok nagy előnye a szerszámhasználat kezdetekor megmutatkozik. A HeliCut marószerszámai meggyőzően teljesítenek hagyományos marógépeken, a modern CNC-vezérlésű asztalos- és ácsipari gépeken.

A nagy teljesítményű maróval gyárthatók hornyok, fészkek, csapozások. A felület további megmunkálást nem igényel, a szálkiszakadások elkerülhetők. A szerszámrendszer maximális gyártási rugalmasságot, felhasználóbarát kezelést, kiváló teljesítményt, magas megtérülési mutatót eredményez. A kés cseréje speciális eszközt nem igényel, továbbá a standardizált cserelapkák számos marófejen használhatóak.

A négy élű, forgatható lapkák optimálisak a nagy sebességű vágáshoz, a gondosan tervezett vágóél- és forgácstér-geometriának köszönhetően. Ezen felül a lapkák átlagos élettartamát az egyedi mérnöki megoldások tovább növelik, így csökken a szerszámcserék gyakorisága. Tapasztalatok szerint ötször nagyobb a szerszámok élettartama, mint a hagyományos kialakítású keményfém szerszámoké.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


helicut-konnyu-csendes-eros-leitz


Tetszett a cikk?