Vizsgaremekek Zalaegerszegen

Sokéves hagyományunkhoz híven, a 2016/2017-es tanév zárásaként iskolánkban ismét megrendeztük a faiparos, végzős tanulóink által önállóan tervezett és kivitelezett „vizsgaremek” feladatokat bemutató kiállítást.


Intarziás dohányzóasztal – Tar Dávid (korábban végzett tanulónk)

Ebben a tanévben tizenegy faipari technikus és tizenegy asztalos tanulónk fejezte be tanulmányait, és tett szakmai vizsgát, melynek feltétele a vizsgaremek készítése. A rendezvény helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan az iskola tornaterme volt, a kiállításra szakmai és civil érdeklődőket egyaránt szeretettel vártunk. Iskolánk 50. évfordulója alkalmából a kiállítást – az eddigi évektől eltérően – a korábban végzett diákjaink díjazott munkáival is kibővítettük. A termékekre leadott 865 szavazattal új látogatottsági rekordot állítottunk fel.


Faragott íróasztal – Dóra Levente (11. f)

A kiállított vizsgamunkákból 24 terméket 20 cég, illetve szervezet 34 értékes jutalommal díjazott. A legtöbb, 4 felajánlást és a közönségdíj Arany Forgács fokozatát Vizsi Dominik nagyobbítható étkezőasztala és székei nyerték. Az Ezüst Forgács díjat Cservék László konyhabútora, a Bronz Forgács díjat Dóra Levente íróasztala vitte el.


Konyhaszekrény – Cservék László (11. f)

A tavalyi évhez hasonlóan idén is volt nagy értékű felajánlás, a Zalai Titánok Jégkorong Kft. Tarr Dávid intarziás dohányzóasztalát 100 000 forinttal jutalmazta.


Intarziás dohányzóasztal – Domján Adrián (14. c)

A kiállítás új elemmel bővült, a vizsgaremekek mindegyikére kiállítottunk egyet Jagasics Gergely korábban végzett faipari technikus egyedi tervezésű, kézzel készült ajándéktárgyaiból és árnyképeiből. A díjátadó után a jubileumi évfordulóhoz kapcsolódva felavattuk a faipari szakoktatók tablóját, mely tervezését és az életfa dombormű faragását Hadnagy György iparművész végezte, a háttér intarziát Bálint Levente 11. évfolyamos tanulónk készítette.


Faipari szakoktatók tablója

A tablón az 1969-től 2016-ig iskolánk faipari szakán főállásban oktató, tanító szakemberek képei láthatók, így jól nyomon követhető, hogy a zalaegerszegi középfokú faipari szakképzésben ki, mikor és milyen szerepet vállalt. Az avatást egy állófogadással egybekötve tartottuk, melyen részt vettek a tablón szereplő régi és új faiparos szaktanárok, valamint a kiállítást díjazó cégek képviselői.


Nagyobbítható étkezőasztal székekkel - Vizsi Dominik (14. c)


Kapcsolódó dokumentum:


vizsgaremekek-zalaegerszegen


Tetszett a cikk?