Kiváló tömítettségű tolószerkezetek

A Roto Patio Inowa tolórendszer a szárny tokprofilra merőleges, speciális záródási mozgással, a körkörös tömítéssel és a középső tokosztóban található, kilinccsel vezérelhető, aktív zárási pontokkal emelkedik ki a hagyományos tolóvasalatok közül. A méretgazdagsága a kis tolóablaktól a teljes belmagasságú tolóajtóig terjed.


A Patio Inowa metszete, a tömítések pirossal kiemelve

KIVÁLÓ TÖMÍTETTSÉG BÁRMILYEN IDŐJÁRÁS ESETÉN

A tolószerkezet az üvegtáblát és a tokot közvetlenül érő viharban és heves esőben is tökéletes szigetelést tesz lehetővé. Ennek oka, hogy a körkörös tömítés és az összes zárási pont (ideértve a középső tokosztóban lévőket) aktív vezérlése nagyon nagy szorítónyomásra képes, és teljesíti a 4. osztályú légáteresztési követelményeket (DIN EN 1026/12207), valamint a 9A osztályú csapóeső elleni védelmet (DIN EN 1027/12208). A zárótömítés ezen kívül kimagasló hőszigetelési értékeket eredményez, amelyek évszaktól függően alacsonyabb fűtési vagy hűtési költséget eredményeznek. További előny – amely mindenekelőtt a közutak vagy repülőterek közelében található épületeknél nagyon fontos – a kiváló zajvédelem és hanggátlás.

KÉNYELMESEN KEZELHETŐ

A Roto Patio Inowa innovatív, tokprofilra merőleges záró mozgása feleslegessé teszi a tolószárny megemelését. A görgőscsapágyas futóművek révén a szárnyak játszi könnyedséggel mozgathatók, mindenféle zavaró súrlódási zaj nélkül, valamint garantálják akár a 400 kg tömegű tolószárnyak szinte erőkifejtés nélküli, csendes nyitását, tolását és zárását. Ezen kívül a kezelhetőség kényelmét növeli az egyszerű kilincsműködtetés is.

FOKOZOTT BETÖRÉS ELLENI VÉDELEM

A Patio Inowa aktív zárási pontokkal ellátott körkörös vasalata lehetővé teszi az akár RC 2 ellenállási osztályba tartozó tolószerkezetek formátumtól független gyártását. A középső tokosztóban található speciális Inowa záródarabok mellett a Roto NX bukó-nyíló portfólióból származó V zárócsapok a szárny csukott állapotában szorosan kapcsolódnak a tok mentén körben elhelyezkedő, több csavarral rögzített biztonsági záródarabokba, ezzel hatékonyan megakadályozva az illetéktelen behatolást. A zárható kilincsnek köszönhetően a vasalat kívülről nem tolható el, s nem nyitható ki. A külső oldalon láthatatlan, a horonyba beépített fúrásvédő megelőzi a rúdzár megfúrását.


A Patio Inowa innovatív, tokra merőleges záródási mozgás

HÁROM SOFT FUNKCIÓ

Ezekkel a speciálisan kifejlesztett alkatrészekkel biztosítható, hogy a teraszajtószárny soha ne csapódjon neki akaratlanul a toknak. A SoftClose funkciónak köszönhetően a tolószárny lágyan lefékez, s önmagától csukódik. A SoftOpen funkció röviddel a nyitott véghelyzet előtt lefékezi, majd automatikusan végállásba húzza a szárnyat. A SoftOpen és a SoftClose egymással kombinálható. Mivel 200 kg szárnytömeg felett a nyitás és a zárás túl nagy erőt igényelne, nagyobb szárnytömeg esetén ajánlott a SoftStop funkció. Ez is a szárny lágy záródását segíti elő az elem fékezésével, azonban a szárny önműködő behúzása és zárása nélkül. A Soft funkciók emellett növelik a szerkezet élettartamát még akkor is, ha a felhasználók naponta változnak és a nyílászárót kevésbé kíméletesen használják. 710 és 3000 mm közötti szélességű és 600 és 3600 mm közötti magasságú szárnyak gyártására van lehetőség.

A záródási pontok helye a Soft funkciók beépítésével nem változik meg. A mindenkori Soft funkciótól függően csupán a vezérlőegység helyét veszi át a beépített vezérlőegységgel ellátott Soft alkatrész. Hasonlóképpen a betörés ellen védelmet nyújtó tulajdonságok is teljes körűen megmaradnak. Újabb bevizsgálás nem szükséges: a Roto Patio Inowa merőleges záródású tolóajtó akár a DIN EN 1627 szerinti RC 2 biztonsági fokozat elérésére is alkalmas.

EXKLUZÍV DIZÁJN

A teljesen rejtett technológiának köszönhetően a Patio Inowa rendszer – nem utolsósorban esztétikus kivitelezése révén – világszerte felkeltette sok ablakgyártó figyelmét. A rejtett vasalattechnológiának köszönhetően ugyanis keskeny tokprofilok is beszerelhetők, így a kiváló tömítettségű tolóablakok és tolóajtók ugyanolyan kivitelben gyárthatók, mint a bukó/nyíló ablakok vagy az erkélyajtók. A vasalatalkatrészek sem az átjáró nyílásából állnak ki, a szárnyon sem láthatók.

 

Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft.
www.roto.hu
facebook.com/RotoMagyarorszag


Tetszett a cikk?