FOLYAMATOPTIMALIZÁLÁS A POWERPAKET CSOMAGGAL

A Leitz Powerpaket csomag, nyolc szerszám és technológia moduljának összetevője gondoskodik arról, hogy új magasságokba emelje a megmunkálás minőségét, nagyobb termelékenységet és hosszabb élettartamot biztosítson partnereinek. A csomaggal céljuk, hogy a felhasználók a faipar számos területén fejleszteni tudják erőforrásaikat.

A Powerpaket kiemelkedő előnyöket tartalmaz a nyílászárógyártásban dolgozók számára. A nyolc  összetevő a minőségi megmunkáláson túl olyan versenyelőnyökhöz juttathatja a felhasználókat, mely a gyártás hatékonyságában egyértelműen mérhető. A RipTec, az Integral, a Hybrid-technológia, a  nagy sebességű vágás, a chippel ellátott, továbbá a bevonatos szerszámok, illetve az innovatív szerszámrendszerek és mérnöki szolgáltatások mind-mind azok az összetevők, melyek előremutató megoldásokat kínálnak.

A Powerpaket csomag összetevőiben egy dolog a közös, mégpedig a felhasználók igényeihez igazított optimalizált megmunkálási folyamatok kialakítása. Az elemek közül a Leitz tanácsadói által támogatva az ügyfelek szabadon összeállíthatják azokat az elemeket, melyek az elvárásaikhoz  legjobban igazodnak. A  Leitz szerszámokat használók a gyakor lati tapasztalataik alapján  megerősítették, hogy az új csomag jelentősen növelte a feldolgozási folyamat hatékonyságát. Növelte a termelékenységet minőségi kompromisszum nélkül. A Powerpaket moduláris felépítési lehetősége  lehetővé teszi, hogy ott avatkozzanak be a gyártási folyamatba, ahol a legnagyobb igény mutatkozik  rá. Attól függően, hogy a felhasználó például a termelékenység gyorsaságát kívánja növelni, a  minőség javítása mellett ott a megfelelő modult használva az könnyedén elérhető.

Jó példa erre a  RipTec-technológia, melynél a feldolgozás kényes területein is garantált a gyors megmunkálási  folyamat a kiszakadásmentes felületek megjelenése nélkül. Ez növeli a szerszámcserék közötti  megmunkálási folyómétert, a szerszám hosszabb használati ideje ezáltal csökkenti a költségeket. A  csomag további előnye, hogy a nyolc elem valamelyike bármikor beépíthető az adott gyártási folyamatba, így a termelés folyamatosan fejleszthető. És nem mellékesen a felhasználó  pénztárcájához igazítható. A felhasználók visszajelzései alapján a másik legjellemzőbb példa a  Hybrid-technológia nyújtotta előnyök bemutatása. A kombinált keményfém és gyémántlapkák  használata egy szerszámon belül világosan kiemeli a technológia előnyeit.

A nyílászárógyártásnál  például azon kritikus helyeken, ahol frízek rétegeinek ragasztása található, ott nagyobb  igénybevételnek van kitéve az adott lapka. Ha ezen a területen hagyományos keményfémet használunk, akkor várható, hogy hamarosan megjelenik az a bosszantó csík, ami jelentősen rontja  az alkatrész esztétikai értékét. Ha azonban ezen kényes területen gyémántlapkát építünk be a szerszámba, akkor a lapka kopásából adódó esztétikai hiba nem jelenik meg. Ezáltal lényegesen  hosszabb ideig tartható meg a magas felületi minőség.

Természetesen a Powerpaket nyolc eleme nemcsak a nyílászárógyártás területén biztosít  kiemelkedő előnyöket, hanem ugyanígy beilleszthető bármely bútorgyártási, illetve akár padlógyártási folyamatba is. A komponensek előnyei ezen iparágban is jelentős teljesítményjavulásokat garantálnak. Használhatók hagyományos gépeken vagy CNC megmunkáló központoknál.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-20


Tetszett a cikk?