Az új Häfele Slido Classic tolóajtóvasalat-rendszer

A Slido tolóajtóvasalat-családdal a Häfele mind a bútoripar, mind a bútorasztalosság számára egy komplett, átfogó megoldást kínál fa-, műanyag, vagy alukeretes tolóajtók biztonságos mozgatásához úgy, hogy közben meghagyja a tervezői szabadságot is ezen bútorok kialakítása esetében. A 2015-ös Interzumon még csak prototípusként bemutatkozó Slido Classic 35 VF S és a Slido Classic 50 VF S tolóajtó-vasalatok most már elérhetőek a Häfele kínálatában. Mindkét vasalatrendszer német fejlesztés, és gyártás, DIN 15706 LGA szabvány szerint bevizsgált és jogosult a „German Quality” minőségi jel viselésére is.

Ezen új vasalatfejlesztések a korábban piacra került Slido Classic 70VFA vasalattal együtt egy teljes vasalatcsaládot alkotnak és 70 kg teherbírásig a teljes ajtósúly tartományt lefedik. A vasalatok moduláris felépítése és bővítése a bútorgyártók számára további előnyöket jelentenek a gyártási folyamat alatt. Két innovatív folya-dékos csillapító teszi teljessé a Slido újdonságokat.

SZÉLES KONFIGURÁLHATÓSÁG A FUTÓMŰTŐL A SZINKRONVEZÉRLÉSIG

Az ezen vasalatoknál is alkalmazott Häfele modulrendszer mindkét vasalatrendszernél biztosítja, hogy az alaprendszerektől a bonyolultabb összeállításokig, komfortigényhez konfigurálva válasszon a gyártó tolóajtó-vasalatot. Az alapkivitelnél a görgősínek acélból vannak, míg a vezetősínek műanyagból, de mindkét sín rendelhető természetesen alumíniumból is. A görgők esetében a csúszógörgős megoldást kiváltandó a finomabban futó és hosszabb élettartamú görgőscsapágy került.A csavaros szerelés helyett is választhatja a vevő a modernebb Clip-es gyorszerelésű rendszert. A magas-ságállítás megoldása a komfortos verzió esetén egy excenter segítségével történik, de itt is lehetőség van egyszerűbb, alapvasalat beépítésére is.

A Häfele ezzel a modulárisan felépülő vasalatcsaláddal vevőinek több alternatív tolóajtó-vasalat összeállítást is lehetővé tesz, hogy a gyártásba kerülő szekrény elvárásainak illetve a gyártási technológia elvárásainak a legmesszebbmenőkig megfelelhessen az asztalos, vagy a bútorgyártó.

De a kényelmi komfort és az ésszerű működtetés terén sem hagynak kívánnivalót maguk után a Slido Classic 35 VF S és a Slido Classic 50 VF S vasalatok. A beépített Smuso Häfele csillapítási rendszer gondoskodik a biztos megállításról és a gyengéd zárásról. Az e-drive elektromos ajtó nyitó és záró meghajtás hangtalanul végzi a tolóajtó mozgatását. A Synchro-meghajtás például egy négyajtós szekrény egyik ajtószárnyának nyitásakor automatikusan és szinkronizáltan nyitja a második ajtószárnyat is.

EGYSZERŰ, GAZDASÁGOS SZERELHETŐSÉG

A moduláris bővíthetőségen túl a tervezőmérnökök ennél a vasalatcsaládnál nagy hangsúlyt fektettek az egyszerű és gyors szerelhetőségre. A vasalatok egy univerzális furatkiosztással készültek: mindkét teherbírás esetében (35 kg, 50 kg) a görgők és vezetők furatképe azonos. Továbbá a felépítésből adódóan a jobbos és balos vasalatok megkülönböztetésére sincs szükség. Sőt a korpuszkialakításnál elég a végén eldönteni, hogy nyíló, toló-, vagy harmonikaajtó kerül-e a korpuszba, további szabadságot biztosítva a gyártásnak és a helyszini szerelésnek.

AZ ÚJ CSILLAPÍTÁS: SMUSO FOLYADÉKCSILLAPÍTÁS

A Smuso-fékek esetében a 35, 50 és 70 kg súlykategóriáknál már egy teljesen újgenerációs folyadékcsillapításos csillapításról beszélhetünk. A csillapítások nagyon hatékonyak és gyorsan képesek reagálni a feladatra. A Häfelének sikerült ugyanabban a teleszkópház geometriába és méretbe a különböző súlykategóriákhoz való és a különböző csillapítási utakkal − 50 mm vagy 100 mm − dolgozó teleszkópokat megalkotni. Ez további praktikus előnyökkel bír a gyártást tekintve. Nevezetesen a csillapítást csak egyszer kell betervezni a bútorba, lévén a csillapítók azonos méretűek. A konkrét igény esetében csupán a megfelelő teljesítményűt kell majd beszerelni.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-26-27


Tetszett a cikk?