Tacskócsapat és virágok fából

„A jó tervezés nemcsak a termék megjelenésére összpontosít, mindig van zöldebb cselekvési mód”. Ez a mottója az észak-finnországi Lovi cégnek, amely olyan dekoratív fatárgyakra specializálódott, amelyek egyes részeiből háromdimenziós tárgyakat lehet összeállítani.

A termékek természetes fa felületűek vagy káros anyagokat nem tartalmazó, vízbázisú festékkel, kézzel festettek. A számos állatot – sündisznó, cica, egér, nyúl, kutya – és különböző figurát magában foglaló termékcsalád újdonságai a „Lovi Decor Flower” virágok. A dombormű-szerű alkotások tükrözik a természet könnyedségét, bőségét. A szirmok rétegről rétegre rögzítettek, bonyolultabb részletekkel kombinálva. Különböző méretekben (átmérő: 15, 24, 34 és 48 cm) és különböző színekben – natúr nyír, fehér, rózsa, sötétvörös, levendula kék és fahéjbarna – állnak a természetes, környezetbarát módon előállított termékek iránt érdeklődők rendelkezésére. Két új szín is bekerült a kínálatba, a lenkék és a mézsárga. A virágokból évszaktól függően mutatós fali- vagy asztaldíszeket lehet készíteni.

A hetyke Lovi tacskó egy apró, fából készült figura, amely ugyancsak több színben áll az állatbarátok rendelkezésére. Ez a kis elkeskenyedő pofájú, hegyes farkú „virslikutya” natúr fa, fahéjbarna, fekete, szürke színű is lehet. A natúr ugyancsak lefesthető. Az összeszerelés is rábízható a megrendelőre: a testre kerül a fej, amit a fülek felhelyezése követ. A feladat gyerekek és felnőttek számára is szórakoztató és egyszerű. (A csomagban található, illusztrált utasítások végig vezetnek az összeszerelési folyamaton.)

A cég minden terméke nyírfából készül. A finn nyír rétegelt lemez felhasználásával a produktumok alapanyaga kiváló minőségű, s egyben fenntartható anyagbeszerzést is biztosít. A cég minimalizálta a műanyag-felhasználást, a csomagolóanyag is helyben gyártott karton. Ezen túl 2005 és 2020 között 55 ezer facsemetét ültettek el a Finn Church Aiddel együttműködve, azt követően további 60 ezret adományoztak az Eden Reforestation Project keretében és terveik szerint a jövőben évente 55 ezer facsemete elültetését segítik elő. 

Forrás: lovi.fi


Tetszett a cikk?