Késő nyári hangulat a ház körül

Zöld rét a napfényben, azúrkék égbolt. Ez a nyári hangulat jellemzi az Adler festékgyártó új „Summer Fields” anyagtábláját, amelyet Barbara Poberschnigg építésszel együttműködve alakítottak ki. A 12 fatábla egyikének az alapja a  természetes és elegáns Mojave zöld. A szakember szerint a harmonikus anyagkoncepció azt jelenti, hogy a megfelelő színeket a megfelelő súlyozással alkalmazzák. Eszerint a nagy területeken használt alapszínekhez általában a nyugodt és tompa tónusok a legjobb választás, míg a hangsúlyos területek merészek lehetnek. Például az ablakkereteknél a világos amazonit kék lehet a megfelelő szín, míg az elegáns Nasca arany a szerkezetileg védett területekhez illik. 

Az Adler rendkívül átlátszó, Ligno+ CCT rendszerével finomított ablakokhoz a természetes vörös-arany árnyalatú vörösfenyő harmonikusan illeszkedik. Ezzel a bevonattal az ablakokat többféleképpen védik. A Ligno+ vastagréteg robusztus és nagy ellenállású felületet biztosít. Az ablak jó szerkezetvédelme érdekében legalább nyolc centiméteres beépítési mélységet is javasol a cég alkalmazásszakértője. A gyártó innovatív fényvédő – CrystalClear Technology – csomagjának köszönhetően megakadályozza a vörösfenyő sárgulását.

A szürke tónusok régóta uralják a modern, fával történő építkezést. Ennek egyik oka az, hogy a bevonat szürkesége fokozatosan beleolvad a fa természetes őszülésébe, egységes megjelenést eredményezve anélkül, hogy időigényes újrafestésre lenne szükség. Ez a hatás nem csak szürke mázzal érhető el, hanem olyan trendi színekkel is, mint a thulit zöld. A fa homlokzatoknál elkerülhetetlen, hogy a bevonat az évek múlásával leépül, ami egyrészt az időjárás, másrészt a homlokzaton használt egyszerűbb faminőségek következménye. A kiváló minőségű vékonyrétegű mázzal és a megfelelő színekkel ez a folyamat szabályozható, hogy ne legyen se hámlás, se egyenetlen elszíneződés. Az épület megfelelő anyag- és színválasztása nem csak pozitív esztétikai benyomást kelt, de hozzájárul az időtállósághoz is.  


Forrás:dds


Tetszett a cikk?