Tűzálló és vízálló laptermékek

Belsőépítészeti munkák során olykor csak pár m2 különleges laptermékre van szükségünk, de annak minősége és műszaki kvalitásai az egész projektre kihatással vannak. Ezért nagyon fontos, hogy legyen egy szakmailag felkészült, hiteles kereskedői hátterünk, akik sokszor már a tervezési folyamat során is segítséget nyújthatnak. Nézzünk két-három érdekes területet, és a Pannon Falap-Lemez Kft. válaszait ezekre a kihívásokra.

KÖNNYEN FESTHETŐ MDF

Ajtófrontok, festett látszó felületek kivitelezése során a festés előtti előkészítés legalább olyan meghatározó, mint a megfelelő festék és szórástechnika kiválasztása. A profi alapozás azonban többnyire csak hosszadalmas és nagy szakértelmet igénylő munkával érhető el, ugyanakkor a hibák már csak a fedőréteg felhordása után láthatók. Javításuk különösen időigényes és drága. Megkönnyíti az életüket az az MDF-lap-család (10–40 mm vastagságig), amelyik gyári körülmények között felhordott alapozó felületbevonattal rendelkezik. Így az érdesítő csiszolás után gyakorlatilag azonnal felhordhatjuk a fedőréteget a felületre. Mivel festésről és nem lazúrról beszélünk, kiváltható a tömörfa-felhasználás, könnyen megmunkálható, marható, és nem utolsósorban nem kell attól félnünk, hogy száradás után megsüllyed a bevonat.

MEGOLDÁS VIZES HELYEKRE

Van néhány terület házon belül, ami sok szempontból nagyüzemnek számít. Ilyen a konyha, a fürdő és sok esetben bizonyos háztartási helyiségek. Ezekben a terekben elkerülhetetlen, hogy a kifröccsenő víz vagy a magas páratartalom miatt nedvesség érje a bútorokat, a burkolatot. Ha nem szeretnénk reklamációt az ügyféltől, megfontolandó, hogy bizonyos helyekre vízálló MDF-lapokat építsünk be. Ezeknek a lapoknak a megmunkálási sajátosságai megegyeznek egy hétköznapi MDF-lap paramétereivel, ugyanakkor a magas melamingyanta-tartalmának köszönhetően a dagadási értékei rendkívül alacsonyak. Így a felhasználás során a magas páratartalmú helyiségekben is vetemedésmentesen viselkednek.

TŰZÁLLÓ LAPOK

A Magyarországon érvényben lévő tűzvédelmi besorolások alapján bizonyos helyeket nem szabadna, csak B-S2d0-s besorolású tűzálló alapanyaggal beépíteni. Azoknak, akik komolyan veszik ezt és szeretnék ügyfeleik igényeit hosszú távon is kiszolgálni, ajánljuk az általunk forgalmazott tűzálló MDF-lap szortimentünket. Ezek a lapok megfelelnek az Európai Unió által megfogalmazott előírásoknak, késleltetik, illetve csökkentik a tűz továbbterjedését. Felhasználásnál nemcsak fokozottan tűzveszélynek kitett helyiségekben, közintézményekben javasolt, hanem üzletberendezések, vásárok, kiállítások tervezésekor is érdemes velük számolni. Ezen kívül fontos felhasználási terület a speciális beltéri ajtók gyártására. A tűzálló lapok kínálatán belül van egy egészen speciális ajánlatunk, ez pedig az anyagában színezett tűzálló lap. Műszaki paraméterei teljesen megegyeznek a korábban említett tűzálló MDF-lapokkal. Ugyanakkor színéből, valamint abból adódóan, hogy teljes keresztmetszetében színezett, egy nagyon vagány és strapabíró alapanyag. Kiválóan felhasználható kiállítási installációk építéséhez, nagy igénybevételnek kitett belső terek burkolásához.


Tetszett a cikk?