A változatosság alkotásra késztet

18 év folyamatos beruházás után, 2016-ban a Kastamonu Románia egy modern és komplex fafeldolgozó iparteleppel rendelkezik, és elismert helyet foglal el a környék natúr és laminált faforgácslap, munkalap-előállítói, de nemzetközi szinten, a texturált HDF-ajtólapok gyártói körében is.

A Kastamonu Románia sikeres eredménye egy lenyűgöző befektetési tervnek, úgy anyagi, mint műszaki és emberi szempontból, ami 1998-ban indult, amikor a Kastamonu Entegre cég, a  legnagyobb török faipari tröszt, de világszínvonalon is, a szakma egyik vezető szereplője átvette a  szászrégeni gyárat. Ma a Kastamonu Románia kínálatában natúr faforgácslapot, 120 laminált  faforgácslapot, 70 munkalapot és 18 különböző ajtólapmodellt találhatunk.

A praktikus és a tömörfából készült bútoroknál sokkal hozzáférhetőbb árú, fa alapanyagú lemezekből gyártott bútorok ma már egy sokkal keresettebb megoldást jelentenek a lakások berendezésénél, illetve átrendezésénél. A kiváló ár-érték arány mellett ez a típusú bútor könnyebben gondozható, kivitelezhető, és kimondottan gazdag díszítő és berendezési lehetőséget nyújt a felhasználó számára. A laminált faforgácslap alapvetően az egyszerű vonalú és alakú bútorzat készítésére  alkalmas, ahol az eredetiséget a textúrák, a díszítések és a vasalat adja.

Mindamellett, hogy ár szempontjából a leghozzáférhetőbb megoldást kínálja, a laminált faforgácslap a leggazdagabb szín- és szerkezetváltozatot biztosítja. A Kastamonu cég, Romániában 8–38 mm  vastagság közötti laminált faforgácslapot állít elő. A jelenlegi kollekció 120 különböző dekort  tartalmaz, 7 eltérő felülettel.

A kollekciónak több mint felét – 79 dekor – a fadekorok teszik ki. Fellelhető ezek között a juhar,  bükk, tölgy, dió, fenyő, cseresznye, éger, akác, nyír, mahagóni, körte, szil, bambusz, és még sok  egyéb mintázat. A dekorok felülete lehet sima vagy texturált, utánozva a farostok szerkezetét. A 38 egyszínű színárnyalat nagyon széles skálát fed le a világos, pasztell színektől (cappuccino, elefántcsont, pisztáciazöld, krém) egészen az erős, vibráló színekig (vörös, lila, bíbor, tengerészkék). Ezen színekhez a sima – matt, szupermatt, faerezett, gyöngypréselt – felületek társulnak. A  kollekciónak egy kisebb része az úgynevezett fantázia – trend szürke, trend bézs és virág. Ezek  kimondottan azon bútoroknak megfelelőek, amelyek avantgárd megközelítéssel kívánnak kitörni a  díszítések és azok társításának mindennapiságából. A fényes, magasfényes változatok egy külön  alkollekciót alkotnak, amely 10 egyszínű színárnyalatot, 6 fa és 2 fantázia dekort tartalmaz. A Vision  Plus alkollekciót a Vision-kollekció legújabb 24 kiegészítő eleme alkotja. Természet ihlette színek,  amelyek fő jellemzője a legújabb irányt követő, gazdag, de egyensúlyban lévő dekor, a felületek  természetessége és kiváló minősége. A Vision Plus lehetővé teszi a régi szép emlékek újraélését,  egy igazi lélekmelengető érzés. A szerkezet és mintázat tökéletes harmóniája kivételes hatásban  ötvöződik: meleg és csábító, távoli egzotikus, hűvösen elegáns vagy fénylően természetes.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-julius-58


Tetszett a cikk?