Inspiráció a lépcsők alatti tér kihasználására

Legtöbbször nincs sok helyünk a lépcső alatt – így ez a tér sokszor kihasználatlanul marad. Viszont néhány jó ötlettel lehetőségünk van átalakítani a lépcső alatti fülkét anélkül, hogy túlságosan zsúfolttá tennénk a teret. 

A bútorokat készen is meg lehet vásárolni, de sokszor ezek a terek nem szabvány méretűek, így csak egyedi bútorokkal lehet berendezni.


Egyszerű berendezés a lépcső alatt


Irodaberendezés nyitott lépcsőház alatt

 

A kifinomultabb és modernebb megjelenésért, ha nincs sok helyünk, ez ideális alternatíva egy különálló munkaterülethez, amely beleolvad a dekoráció többi részébe. Néhány polc segítségével elegendő hely lesz az iratok, könyvek és egyéb dolgok tárolására. 


Milyen bútort válasszunk a lépcső alatti irodába?

Az irodai bútorok kiválasztása csak a saját igényeinktől függ. Természetesen ajánlatos az otthonunk többi bútorával is összhangba hozni a stílust és a színeket, anyagokat. Tehát ne felejtsük el alaposan átgondolni a legmegfelelőbb stílust. Itt elengedhetjük képzeletünket és lehetőségünk van arra, hogy mindent saját magunk csináljunk.

 


Modern stílus


Könyvespolc vagy polc a lépcső alatt

Általában a tárolóegység kiválasztása (könyvespolc vagy polc) a hely és az igényeink szerint történik. Számos megfelelő variáció áll rendelkezésre, így ez rajtunk múlik. Lehetőség van például alacsony beépített szekrények felszerelésére, vagy néhány polc elhelyezésére. Ez a megközelítés lehetővé teszi egy személyre szabott és funkcionális munkaterület létrehozását.

 


Deco a lépcső alatt

Egyedi lépcső alatti terület beépítése inspiráló dekorációval. Kedvenc festményeink, családi fényképeink, apró barkácstárgyak, gyönyörű vázák és növények elhelyezésével. A növényzet serkenti leginkább a kreativitást és a termelékenységet. Helyezzünk virágcserepeket a könyvek melletti polcokra, hogy feltöltse és újjáélessze a munkaállomását. Mivel az iroda a lépcső alá kerül, ahol a legtöbb esetben hiányzik a természetes fény, ezért elengedhetetlen a mesterséges világítás használata. Az elhelyezendő fényforrások színhőmérséklete álljon közel a Napéhoz, ezzel sokkal természetesebb lesz a megvilágítás.

 


Skandináv, fiatalos stílus

A hely kihasználása érdekében az a legjobb, ha minden üres sarkot a szolgálatunkba állítunk. Így minden holminak meglesz a maga helye, s mindig minden rendben lesz. Ez vizuálisan bővíti a teret, s olyan légkört teremt, amely elősegíti a termelékenységet. A tér optimalizálásának legjobb módja, ha a munkaállomást a lépcsőház elfeledett helyére telepítjük.

 

Forrás:
archzine.fr


Tetszett a cikk?