Hullámos bútorfelületek

Lehet polc, asztal, vagy éppen pult, a felület kialakításánál is lehet már a hagyományostól eltérő megoldásokat választani. Érdekes hatások érhetők el a strukturált felületi minőségekkel – különösen, ha oldalról érkezik a fény. A dortmundi HTS Design erre szakosodott. A strukturált felületek tapintása és fényjátéka hatékonyan használható a kreatív belsőépítészetben, legyen szó lakásokról, nyilvános helyiségekről, üzletekről, szállodákról vagy éttermekről. A fény és árnyék élénk játéka mindig vonzó a tekintet számára.

A gyártó profilfelületei félkész termékként állnak rendelkezésre, így megkönnyítik a helyiségek kialakítására vonatkozó ötletek megvalósítását. Különösen figyelemre méltók a különböző fafajtákból készült hullámos felületek, amelyek Flex változatban és MDF hordozólemezen is kaphatók. A hátsó furnér ugyanabból a fafajtából készül, mint az elülső oldal. A Flex változat a belső vagy külső sugarú íves felületekre alkalmas.

A legkisebb hajlítási sugár a hullámosítás kiválasztott anyagméretétől függ. Bútoralkatrészek, pulthomlokzatok, oszlopburkolatok gyorsan és egyszerűen kivitelezhetők. A szerkezet iránya lehet hosszanti vagy keresztirányú. Hosszirányú szerkezettel a panel hossza 2500 mm, keresztirányú szerkezettel 2450 mm. A felületek csiszoltak és kezeletlenek. A HTS hullám- és profilfelületek tűzvédelmi szempontból nem teszteltek és csak száraz, beltéri helyiségben használhatók.

Forrás: dds  


Tetszett a cikk?