Természetes fa a padlótól a plafonig

A padlógyártó Mafi számára a fa stabil, természetes és egészséges dizájnanyag. A Mafi-360° segítségével a falakon, a bútorok homlokzatán, a lépcsőn vagy a mennyezeten is kibontakozik a fenntartható alapanyag szépsége. Nem csak lakó- és közösségi terekben, hanem hajók, jachtok fedélzetén is.

A hagyományokkal rendelkező gyártó termékei mindig egyedi rendelésre készülnek a vevő igényeinek megfelelően. Az alapanyaggal járó tapasztalat, valamint a termékek precíz kivitelezése a jachtok felszerelése során is elvárás. Az esztétikai szempontokon túl a mindennapi használatra való alkalmasság és a felhasznált anyagok hosszú élettartama is meghatározó. Ezen követelmények mellett a termékek megfelelnek az egészséges, káros anyagoktól mentes, belső tér ökológiai kritériumainak. A cég kizárólag Ausztriában gyárt, s 70 országban látja el vásárlóit.

A tartósság és a méretstabilitás még változó páratartalom mellett is elengedhetetlen a hajógyártásban. A gyártó ezt a padlódeszkák speciális háromrétegű szerkezetével éri el: a felső réteg és az alátét azonos fafajtából készült lamellákból áll, melyek között egy puhafa réteg van keresztirányban elhelyezve. Ily módon a fában természetes módon ható erők kiegyensúlyozódnak. A ragasztás káros anyagoktól mentes. A fapadlók nyitott pórusú felülete a szerkezeti kialakítás mellett fontos szerepet játszik a tartós stabilitásban és kevésbé érzékeny a mindennapi igénybevétel mellett. Olajozással és levegőn történő szárítással érik el ezt az eredményt. Ezáltal a fa továbbra is képes felszívni és leadni a nedvességet anélkül, hogy megsérülne. Ez a tulajdonság egyszerű tisztítást és ápolást tesz lehetővé meleg vízzel és hidratáló faszappannal. A Mafi tölgyfa deszka jó csúszásgátló értékkel (R11) rendelkezik és kellemes tapintású.

A tölgy mellett a bükk, a dió és a kőris népszerű fafajták a hajók belsejében. A színes olajokkal pedig új árnyalatok kialakítására is lehetőséget ad a gyártó. A világosbarnától a majdnem feketéig, a sötét felületekre a manufaktúra olyan termikus eljárást fejlesztett ki, amelyhez nincs szükség adalékanyagra. Az ecsettel, marással és gravírozással új 3D-s nézeteket hozhat létre, beleértve a kreatív mintákat is.

Mafi-360° programmal a padló kialakítása harmonikusan folytatható a falakon és mennyezeteken. A Mafi-Flex a zökkenőmentes átmeneteket garantálja. Ezzel az eljárással a természetes fából készült padlólapok hajlíthatók, s így összetett ívekhez igazíthatók.
 

Forrás: www.mafi.com, dds


Tetszett a cikk?