Jobb helykihasználás - kis térben

„Élhetőbb tér minden m2-en” – ez volt a Häfele cég mottója az idei BAU 2017 nevet viselő építőipari vásáron, Münchenben. A vasalatokat és elektronikus vezérlőrendszereket gyártó, nemzetközileg is elismert cég olyan ötletes megoldásokat mutatott be, amely a kis alapterületű otthonok, helyiségek ötletesebb, hatékonyabb helykihasználását segíti. Az eredeti elképzelés megvalósításában, ami a „Mikro élettér 20/30” nevet viseli, építészek, lakberendezők, tervezők és befektetők is részt vettek. Feladatuk az volt, hogyan lehetne még ügyesebb, többfunkciós élettereket létrehozni kis alapterületű lakásokban, szobákban. Ez jelentette az egyik legnagyobb szakmai kihívást – nyilatkozta a Häfele.

Azért, mert kicsi egy lakótér, még nem biztos, hogy használhatatlan. A Häfele belsőépítészeti megoldásai jól alkalmazhatóak nemcsak a mindennapi életben, hanem az olyan társadalmi kihívásokat jelentő élethelyzetekben is, mint a zsúfolt városokban lévő házépítési nehézségek, vagy az egyszemélyes háztartások növekvő aránya. Emellett megfizethető megoldásokat nyújt ott is, ahol a szükség kívánja meg egy, a diák számára kialakított, innovatív élettér kialakítását vagy az idősebb családtag kényelmes elhelyezését, esetleg egy ingázó számára kialakított lakótér megvalósítását.

A Häfele „Mikro élettér 20/30” programjának üzenete: akár egészen kicsi szoba/lakórész átalakítása minőségi élettérré – megfizethető áron. Mint a nevében is szerepel, a 20–30 m2-es helyiségekhez kínál megoldásokat, attól függően, hogy mekkora a tér tényleges mérete, bútorozottsága, az ott-tartózkodás ideje stb. A koncepció 360°-ban áttekinthető, kész lakótérterveket kínál, többfajta szolgáltatással: a belépő szintű térkialakításról szóló tanácsadástól kezdve a tervezést és a megvalósítást is egyaránt segítő aktív segítségnyújtásig.

Egyébként a Häfele standján több tematika is megszólította a leendő vásárlókat, partnereket. Az egyik ilyen volt a „hotel élet” címet viselő koncepció. Az ügyes helykihasználtságot, ugyanakkor lakályos bebútorozást adó megoldások olyan fontos szempontot is hordoztak, mint az utazó üzletemberek életkörülményei. Nekik ugyanis – az ingázó életmódjukból adódóan – a berendezéssel kell tudni nyújtani a munka és a pihenés közötti egyensúlyt.

Itt említhető még meg a nemzetközileg is elérhető választékot nyújtó program, ami több mint 200, exkluzív vasalatot, tartozékot, kiegészítőt tartalmaz, és világviszonylatban is szinte mindenhol elérhető. Ez az „Egy szoba, egy arculat” mottóval is fémjelzett projekt a jó megjelenésű termékeket és az egységes dizájn megteremtésének lehetőségét nyújtja a szállodaláncok részére. Példaként említsünk meg egy különleges szállodai szobaajtózárat. A Dialock névre hallgató hálózati azonosítást, valamint hozzáférést vezérlő rendszer kapcsolatot tart a hotelszobát felügyelő rendszerrel, és engedélyezi, hogy a szállodai vendég a mobiltelefonjával tudjon ajtót nyitni, fűtési/hűtési, világítási szolgáltatásokat kezdeményezni.

További információk:
Häfele GmbH & Co KG
Magyarországi Kereskedelmi Iroda
Budapest, Váci u. 18. 1132
Tel.: +361 / 2 25 34 14
Fax: +361 / 2 02 01 82


Kapcsolódó dokumentum:


a-haefele-termekkinalata-a-bau-2017-vasaron


Tetszett a cikk?