Az év legmenőbb színe

A Pantone színszakértői minden decemberben kiválasztják a következő év színét, amely meghatározza az esztendő trendjeit. Idén a baracknarancsot választották.

Ahogy bejelentik a színt, a designerek rögtön munkálkodni kezdenek, hamarosan ellepik a lakberendezési, divat- és írószerüzleteket a trendszínben pompázó darabok. Sokszor egyöntetű éljenzéssel fogadják a színt (mint 2017-ben a lombzöldet), de néha (például a 2018-as Ultra Violettel) nem sikerül elnyerni a nagyközönség tetszését.

A 2019-es választás ismét telitalálatnak tűnik: a 16-1546 számú, Living Coral ("Élő korall") nevű "baracknarancs" színt a tengeri élővilág ihlette. Friss, élénk, játékos és vérpezsdítő, ráadásul a letisztult, minimalista, monokróm berendezésű otthonokhoz épp úgy illik, mint a klasszikus, kevésbé szellős lakásokhoz.

A Living Coral remek kiegészítője a tengerkék szín, de többféle verzióban jól működik.


A Pantone egyébként egy New Jerseyben, Carlstadtban található cég. A vállalatot legjobban a Pantone Színegyeztető Rendszerről, Pantone Matching System (PMS) ismerik, amely egy szabadalmaztatott színtér, amit különböző iparágak használnak, elsősorban nyomtatásra. Azonban néha színes festékeket, szövetet, és műanyagot is előállítanak.


 


Tetszett a cikk?