A Soproni Egyetem asztallába is bekerült az építészek közös asztalába

Március 9-én a BME Építészmérnöki Kar vendége volt a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének csapata a Műegyetem történeti kampuszán, ahol a 150 éve indult magyarországi építészképzést ünnepelte együtt mind a tíz országos társintézmény a 150 éves kari hallgatói fesztiválon.

Az egész napos fesztivál igényes rendezvényein a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hallgatói is részt vettek. Az esemény fénypontja az egyetemek saját készítésű asztallábainak bemutatása és felszerelése volt az „építészek közös asztalába”. Ahogyan az várható volt, az eredmény egyedi lett és hűen tükrözi a magyar építészképzés nagyszerű sokszínűségét.

A Soproni Egyetemet Torma Kata, az Alkalmazott Művészeti Intézet építőművész-hallgatójának kőris-dió anyagú alkotása képviselte. Saját elmondása szerint „az asztalláb formája egyszerű geometriai játék eredménye: két szabályos négyzet alakú hasáb ferde áthatásából keletkezett. Szemből a lekerekített külső oldalon az áthatási görbe díszíti, oldalról nézve pedig a diszkrét S-betű a mi egyetemünkre utal”. A dizájnt és a komoly faipari hagyományokat megjelenítő asztalláb egy belső hallgatói pályázat keretében, más hallgatók tervezeteivel szoros versenyben lett kiválasztva.

A tervezés lebonyolításában és a gyártásban nyújtott önzetlen segítségért köszönettel tartozunk Márkus Gábor és Magoss Endre professzorainknak, valamint Tóth György tanüzemvezetőnek is.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?