Mindent a szemnek (is)

Régen a vásárlás puszta létszükséglet volt, manapság azonban már valódi élmény. A magas szintű tervezés, a modern gyártástechnológia lehetővé teszi a lenyűgöző belső terek építését ésszerű költségek mellett.

 

 

A faalapú anyagokat gyártó Europlac – az Euroshop 2023 résztvevője – innovatív panelanyagokra specializálódott, s folyamatosan meglepi fogyasztóit padló, fal és mennyezeti ötleteivel. A cég a berlini KaDeWe áruház számára a mozgólépcsőkhöz 2000 négyzetméter furnérlemezt szállított, amelyet hat emeleten keresztül látványos tölcsér alakban tekertek fel. Rem Koolhaas építész irodáját bízták meg az átalakítással. Az amerikai dióból készült furnérokat Szlovákiában gyártották le. Ezen termékek közé tartozik az égésgátló forgácslaptábla furnér bevonattal, valamint a kerek tárgyak bevonására szolgáló 200 rugalmas furnérlemez.

A kiállításon is számos izgalmas megoldással találkozhatnak az érdeklődők. Ilyenek az akusztikus anyagok, amelyek térhatásukkal hozzájárulnak a kellemes vásárlási hangulathoz. Az Europlac újdonsága a „Dollywood”, vagyis a gyapjú és a lézerrel vágott furnér kombinációja. A szendvicspanel MDF-ből készül, középső rétege préselt gyapjú. A bevonat, a nemesfa furnér vevői igények szerinti kivágásokkal egy síkban van a látható felületet alkotó gyapjúval.

A nagyszabású kiállításnak Düsseldorf ad otthont 2023. február 26 – március 2. között.

 

Forrás: dds-online
Fotó: Marco Cappelletti   


Tetszett a cikk?