A Dizájn nyomában: Városból a Partra

A FALCO a dekoratív faipari laptermékek legújabb generációjával egy inspiráló utazásra hívja Önt. Egy olyan eredeti, exkluzív és innovatív világba, ahol a feltörekvő trendek a kiváló minőség fundamentumára építve a kreatív tervezői megoldások új dimenzióit nyitják meg. A FALCO dizájnban harmonizáló, összehangolt megoldásokat kínál, lehetőséget teremtve arra, hogy képzelete kirakósát a valóságban illeszthesse össze.

Kollekciónk megalkotásakor a Balaton világának varázslatos sokszínűsége, valamint a városi hétköznapok mozgalmasságának és a tóparti pihenés nyugalmának kontrasztja jelentette az elsődleges inspirációt.

Dizájn utazásunk Budapest nyüzsgő városában kezdődik, ahonnan elindulva különböző helyszíneken keresztül érkezünk meg a Balaton békés partjára, ahol az aktív kikapcsolódást jelentő vízparti délutánt követően este egy pohár borral a kezünkben csodálhatjuk meg a naplementét és merülhetünk bele önfeledt baráti beszélgetésekbe.

Stílustörténeteinkben ezen utazásunk egyedi helyszínei elevenednek meg. Miközben anyagválasztásaink hűen tükrözik a terek hangulati esszenciáit; szín- és vonalvezetésünk pedig az esztétika nyelvére fordítja le a földrajz koordinátáit.
 

A FALCO 2024 kollekció újdonságai között egy új fejlesztésű, a mai dizájn trendeket tükröző ultramatt terméket (Mirror Matt), valamint 33 laminált lap újdonságot találhatunk, melyek öt stílustörténetben kerülnek bemutatásra:

  • Városi hétköznapok: A városi mindennapok pulzáló ritmusában fogant kollekció az urbánus élet sokoldalúságát ragadja meg. Az anyaghasználatban az ipari és a természetes környezet kapcsolata köszön vissza, a szürke árnyalatait a beton és a kövek hangsúlyozzák, a ridegségüket a karakteres fák ellensúlyozzák.
    (Felhasznált dekorok: Y669 FS26 Beneventa; Y676 FS26 Világos Piemona Tölgy; Y685 FS26 Világos Dylan Tölgy; Y318 FS02 Palaszürke)
     

  • Villa a parton: A tóparti villa ízléses atmoszférájában a boldog békeidők úri otthonainak a kortalan szépsége elevenedik meg. Szolid, természetes színek, világos fák, márványt idéző kövek. A visszafogott tónusok és prémium anyagok a munkavégzésnek és a pihenésnek is kiváló keretéül szolgálnak, zökkenőmentesen illeszkedve bármely tervezői elképzeléshez.
    (Felhasznált dekorok: Y673 FS26 Világos Kent Tölgy; Y674 FS26 Natúr Kent Tölgy; Y381 FS28 Szürke Element; Y278 FS08 Egérszürke)
     

  • Rusztikus nyaraló: A rusztikus nyaraló a maga természetes egyszerűségével igazi vidéki menedék. A sötéttől a világosig terjedő fadekorok gazdag színeit a rozsdás vas és mélyszürke bazalt kerekítik ki, az elegancia egy sajátos, naturálisabb formáját testesítve meg.
    (Felhasznált dekorok: Y676 FS26 Világos Piemona Tölgy; Y677 FS26 Natúr Piemona Tölgy; Y678 FS26 Sötét Piemona Tölgy)
     

  • Strand vibe: Energikus, életigenlő és bátran kísérletezik a színekkel. A Strand vibe kollekció magával sodró, átütő energiája nyilvánul meg a feltűnő kékekben és a sárgákban, a parti homok szőkéjét idéző világos fákban, és a Nap táncát követő komplex mintájú dekorokban.
    (Felhasznált dekorok: Y672 FS26 Sötét Partosa Tölgy; Y387 FS02 Pixel; Y220 FS08 Azúrkék)
     

  • Borvidék: A hagyomány és az újítás árnyas lugasában szívesen megpihenők a Borvidék kollekcióban lelnek otthonra. A szőlőskertben helyet kérőket a fadekorok ízléses, idő próbálta kombinációja tölti meg elégedettséggel, aminek az árnyalatai a szürkésektől a halvány sárgásakon át a hordómély sötétekig érnek.
    (Felhasznált dekorok: Y671 FS26 Világos Partosa Tölgy, Y200 MM Fekete)

 

A FALCO 2024 kollekció összességében 94 laminált lap dizájnt, valamint 7 tükörfényes és 6 ultramatt mdf dizájnt tartalmaz; miközben a kollekció teljességét a Kronodesign kollekcióból átvett széles munkalap kínálat biztosítja.

Új kollekciónk megalkotásakor a környezeti értékeket szem előtt tartva olyan termékek előállítására törekedtünk, amelyek tökéletesen ötvözik a formatervezés látványos megoldásait a struktúrák tapintható egyediségével, s a természet harmoniájával teszik otthonossá a tereket.

A FALCO új kollekciója már elérhető!


Tetszett a cikk?