Hitelesen specializálódni


Univerzális és egyedi színekben is van profi mosogatómegoldás
 


Akrilfelület igénye esetén a kivitelező akár 7 gyártó termékéből is választhat, a legelőnyösebb megoldást megkeresendő

 
Általánosságban ez a kérdés talán meg sem válaszolható, de például az akrillapok területén a budapesti székhelyű Acryl Europe Kft. elindult egy úton, megpróbált minél szélesebb palettán megoldásokat nyújtani akrillapokkal dolgozó partnereinek, kivitelezőknek, belsőépítészeknek.

– Mióta foglalkoznak akrillapokkal, akril belsőépítészeti megoldásokkal? – kérdeztük Tornóczky Gábort, az Acryl Europe Kft. társtulajdonosát.
– 3 éve kezdtük ezt a tevékenységet, amikor is egy belsőépítészeti munkánál ugyanilyen anyagokra volt szükségünk, de normális szállítási határidőn belül az akkori viszonteladóktól képtelenek voltunk beszerezni. Nem értettük, hogy miért kell várnunk 4–5 hetet az anyagra, amikor Ausztriából 2 óra autóútnyira – raktárról azonnal – és lényegesen olcsóbb áron be lehetett hozni az anyagot. Ekkor döntöttük el, hogy hozunk be Coriant saját használatra és értékesítésre a kollégák számára.
Tulajdonképpen innen eredeztethető az Acryl Europe Kft. tevékenysége, alapítása és jelenlegi léte.

– Mikor merült fel az ötlet, hogy más gyártók anyagaival is kellene foglalkozni?
– Már az elején felmerült a Kínával való kacérkodás gondolata, és léptünk is ez ügyben. Megnéztük, melyek a legjáratosabb színek, és rendeltünk egy konténer jó minőségű kínai akrillapot. A lap fogadtatása jó volt a gyártók között, és persze megjelentek az új, egyedi igények is. Emlékszem, már az elején sokan jelezték, hogy nekik más is kellene, nem Corian, nem kínai lap, hanem például Kerrock.
Így megállapodtunk a Kerrock-kal, direkt importőrként hoztunk be 100 lapot raktárra, és kiszállítottuk az ügyfélnek a megrendelt anyagot.

– Miért vették fel a palettába még vagy 4–5 gyártó termékét?
– Lényegében ugyanazért. Új igények léptek fel, új színekre volt igény. Így szép lassan specializálódtunk és ma már egyedülálló tudással, anyagkínálattal, színválasztékkal rendelkezünk e területen. Ma már bármire tudunk kipróbált megoldást ajánlani.

– Tulajdonképpen hány gyártó termékét forgalmazzák?
– A paletta gerincét 7 termékcsoport, a CORIAN, a Kerrock, a SAMSUNG, a HANEX, a Wilsonart, a Rausolid és az LG HIMACS gyártók termékei alkotják, de van még egyéb anyagunk is, és természetesen folyamatosan bővülünk, ha szükséges.

– Miből áll a választék, ha a termékoldalról közelítjük a lehetőségeket?
– Vastagságban 3 mm-től 20 mm-ig vannak lapok, a legjáratosabb méret a 12 mm, és ezek a lapok bírnak a legjobb ár–érték aránnyal is.
A színek tekintetében közel 400 színnel rendelkezünk, de az átfedések miatt lényegében „csak” 200 színnel kell számolni. Egyes gyártóknál RAL-skála alapján egyedi színek gyártására is van lehetőség, sőt akár a szemcseméretek, a szemcseeloszlások is rendelhetőek egyedi elgondolás alapján.
A méretdimenziókat tekintve is széles a palettánk, az alapméret a 3600 x 760 mm. Talán azért ez az alapméret, mert a 3600 mm a nagy furgonok 3680 mm-es belterébe még pont belefér, a 760 mm pedig az egyik legjobb kihozatalt biztosítja konyhapultok gyártása esetén.
Ezen túl tudunk még 2500 x 760 mm, 3600 x 900 mm, 3600 x 1300 mm szélességben is szállítani és ezt gyorsan, raktárról azonnal, rendelés esetén 10 nap körüli szállítási határidővel. Akár 1 vagy ½ lapot is tudunk adni, és megegyezés szerint a kiszállítást is tudjuk vállalni.

– Milyen plusz szolgáltatások öltöztetik az Acryl Europe-nál a termékeket?
– Két mosogatógyártóval is kapcsolatban vagyunk, így a nem járatos színekben gyorsan tudunk formai kötöttségek nélkül megfelelő mosogatót szállítani. Emellett vállaljuk a betanítást – hiszen mi is dolgozunk az anyaggal –, a szaktanácsadást, illetve a megmunkáláshoz szükséges technológia bemutatásában, a gépkiválasztásban is segítünk partnereinknek.


Hőbör Tamás



Bővebb információ:
Acryl Europe Kft.
1042 Budapest, Árpád út 56.
Tel.: 30/528-9034.


Tetszett a cikk?