Elektronikával mozgatott világ

Mindig a megfelelő magasságban
A Hafele árammal működtetett vasalatrendszereiMár szinte klasszikusnak számít az emelővasalatok sorában a tv-lift. A Häfele 65 kg-ig terhelhető vasalata a manapság elterjedt nagyméretű síkképernyős tv-ket is gombnyomásra eltünteti az alatta lévő bútorban, vagy ugyanígy kiemeli, ha szükség van rá. A keskeny kivitelű, kis beépítési mélységgel bíró vasalat 965 mm emelési intervallumra képes, és kellően stabil ahhoz, hogy a nagy értékű készülékekhez alkalmazható legyen. További újdonság ebben a témakörben a "szerelésbarát" (3 dimenzióban állítható) elektronikus emelővasalat, amelynek számos alkalmazási formája lehetséges a konyhában, hálóban vagy nappaliban. Így például mozgathatunk vele konyhai munkalapot, vagy akár egy teljes bútorelemet is kiemelhetünk a többi közül, az ergonómiának és a komfortigényeknek megfelelően. A sokrétű alkalmazáshoz nagyban hozzájárul, hogy teherbírása mondhatni nem szab korlátokat (140 kg), így pl. egy teljes konyhasziget megemelése sem jelent akadályt.

EFL 80 fiókcsúszó, Dialock zárral
Egyedülállónak számít a Häfele új fiókrendszer-megoldása, melyben egy teljes kihúzású fiókcsúszót egy zárral ötvözött, ráadásul a szerelése is gyerekjáték. A golyóscsapágyazott fióksín korpuszra szerelése után a rendszerkábellel összeköthető a Dialock FT120-al, ezáltal a fiók elektronikusan nyithatóvá-zárhatóvá válik. Ezután folyamatos biztonságról gondoskodik: csak a megfelelő adapterrel nyílik, és 3 másodperc múlva automatikusan visszazár.
 

A Hafele árammal működtetett vasalatrendszerei
 

Felnyíló és tolóajtók "áram alatt"

Hafele felnyíló ajtó
Hafele felnyíló ajtó

Ez az a terület, ahol az elektromos mozgatásnak talán a legnagyobb létjogosultsága van. Látványos, ám nagyméretű nehéz tolóajtók esetében gyakran nehézkes és kényelmetlen lehet a manuális nyitás, de magasan lévő felnyíló ajtók esetében is gyakran fennáll ez a helyzet. Így például a közelmúltban bevezetett új Free flap pánt nélküli felnyíló vasalatnak már elkészítették az elektronikusan mozgatott változatát, Free flap 3.15 néven. Mind a mechanikus, mind az elektromos működtetés esetében kiegészíthető vasalat LED világítószalagokkal a Loox szortimentből. Hasonló megoldást alkalmaztak a Häfele 2/3–1/3 felosztású Servo harmonika felnyíló vasalatánál, amely E-SENSO PLUS néven került forgalomba. "Az ötletek szárnyat kapnak" mottóval mutatta be a Häfele az Interzum kiállításon az e-drive elektromos ajtómozgató egységének széles körű lehetőségeit. 100 kg-os frontokat is könnyedén és leheletfi noman mozgat.


Komfort a munkában is

A Häfele nem feledkezik meg az irodában dolgozók kényelméről sem, ahol talán még fontosabb a munkafelület optimális magassága. A palettán szereplő Idea E Motion 650 íróasztal lábszerkezet- magassága 610–1265 mm között gombnyomásra állítható.



Tetszett a cikk?