Trendjelentés a kölni bútorvásárról (imm)

A jelenlegi trendek a bútoripari szektorban elég ellentmondásosnak tűnnek. Egyrészt továbbra is nagy a kereslet a természetes anyagok, különösen a tömörfa iránt. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző díszítő anyagok, mint például a bőr. Másrészt az emberek szívesen látnák otthonukban a kihívó, színes elemeket is.

Előszeretettel ötvözik a különböző dolgokat, így az uralkodó trendeket képviselő bútorokon egyértelműen a kihívó, színes motívumokkal ellátott fa kerül előtérbe. A designerek bátran használják ezt természetes anyagot különböző elemekkel ötvözve, mint például az acél és a textil. A különböző tervezési kultúrák ütközése is megfigyelhető volt a Kölnben kiállított bútorokon. Számos, jó minőségű terméket láthattunk, melyeken jól kombinálják a különböző alkotóelemeket és színeket. Azok is találhattak érdekességeket, akik inkább a természet közeli dolgokhoz ragaszkodnak.
 


 

Nagy népszerűségnek örvendenek manapság a csináld magad bútorok, ezen a területen is nagy fellendülés várható az idei évben. Az élelmesebb bútorgyártók erre úgy reagálnak, hogy bizonyos kollekcióknál kiadnak egy „alapbútort”, melynek alkatrészeit a vásárlók később szabadon cserélhetik, ízlésüknek megfelelően változtathatják, vagy akár az egész bútort könnyedén átalakíthatják. Ezekre a legjobb példák a különböző moduláris polcrendszerek.

Összegezve a gondolatokat: A bútorgyártók és tervezők hozzáállásán egyre inkább megfigyelhető, hogy munkáikkal igyekeznek kizökkenteni a vásárlókat a szürke hétköznapokból, és próbálnak valami teljesen újat alkotni, olykor már az ésszerűség határait is feszegetve. Teljesen igazuk is van… Ki szeretné magát egy „stílushoz láncolni” évtizedeken keresztül? A modern élet eseménydús, dinamikus és változékony, és jó ha ezt tükrözik a körülöttünk levő berendezések is. Nagy a hangsúly a tartósságon is. Az emberek kezdenek beleunni abba, hogy megvásárolnak valamit, majd pár év múlva dobhatják ki, mert teljesen tönkremet. Tartós dolgokat szeretnének a környezetükben tudni, és ez elvárható a bútoroktól és az egyéb lakberendezési tárgyaktól is.
 


 

Úgy tűnik, hogy a lehetőségek határtalanok. Az IMM keretein belül megrendezett International Furnishing Show kiváló felületet biztosított a gyártóknak, hogy megmutathassák, ők már alkalmazkodtak a megrendelők olykor extrém igényeihez.
 


Tetszett a cikk?