Újabb modern elemekkel bővült a sokoldalú fiókrendszer

Az FDS Forest Hungary Kft. egyik kiemelt, saját márkája. A név már ismerősen és jól cseng számos bútorgyártó körében, hiszen kedvező árú, ugyanakkor megbízható, egyenletesen jó minőségű pántokról és fiókrendszerekről beszélhetünk.

Az FDS fiókrendszerek családja most újabb tagokkal bővült. A már ismert és közkedvelt duplafalú fém fiókoldal (FDS-DF) a világosszürke mellett már fehér színben is elérhető a teljes méretválasztékban, kiegészítőivel (pl. oldalszárny) együtt. Ezzel nem csak egy újabb divatos szín került a palettára, de a hátfal és fenéklap színazonos kialakítása is könnyebbé vált. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a zalaegerszegi cég már a világosszürke és a fehér színekhez is színazonos, 16 mm vastag forgácslapot biztosít a fiókokhoz, akár igény szerint méretre vágva is.

A fejlesztések ugyanakkor itt nem álltak meg. Egy új, kialakításában és színeiben a legfrissebb trendeknek megfelelő, duplafalú fiókrendszer is elérhető már a Forest kínálatában FDS-DF PRO néven. A mind formailag, mind mechanikailag továbbfejlesztett fiókrendszer a már megszokott, egyszerű szerelési tulajdonságaival, versenyképes áraival, és formai kialakításával egyaránt megfelel a mai konyhai- és lakástrendeknek. A FDS PRO esetében a három alap magasság (A/ B/ D) mindegyike tömör oldalfallal és határozott, egyenes élekkel rendelkezik a még jobb helykihasználás érdekében. A fehér és antracit színek gondoskodnak a modern bútorokkal való színösszhangról. A fém fiókoldal esztétikus, és könnyen tisztítható. A masszív hátfalrögzítő elem egyszerűen bepattintható a fiókoldalba. Lágy, teljes kihúzású, két irányban rugalmas működést biztosítanak a precíz fióksínek, a csillapítás mértéke a záródás erejéhez igazodik. A fiókfenék rögzítése gyorsan, akár csavar nélküli is történhet a rögzítő tüskék segítségével. A beállítás egyszerű és pontos a fém állítócsavaroknak köszönhetően. A fiókok be- és kiszerelése gyerekjáték, a fiókelő leoldása egy pillanat alatt lehetséges. A fentieken kívül még néhány apró újdonság gondoskodik a formai és funkcióbeli változatosságról. Az FDS-DF B és D típusjelű, magasított fiókoldalakhoz alapesetben kör alakú magasító rúd tartozik. Ezt mostantól lecserélhetjük egy négyszögletesre is, ha a megrendelő modernebb megjelenést szeretne kölcsönözni fiókjainak.

A szélesebb, 600 milliméter feletti fiókok működését stabilizátorokkal tehetjük megbízhatóbbá. Ilyen esetekben eddig egy fogasléces megoldást alkalmaztunk. Mostantól egy egyszerű, de nagyszerű kis kiegészítő, az FDS Quick stabilizátor is elősegítheti a termetes fiókok problémamentes működését. Szerelése gyorsan, a fiókok hátlapjára csavarozva, az előre kialakított helyre történik. Az FDS-DF és FDS-DF PRO rendszerekhez egy-aránt alkalmazható. Feszessége könnyedén és fokozatmentesen állítható. Részletes információkat és a teljes választékot megtalálhatja a cég honlapján elérhető szórólapon (http://www.foresteu.com /szorolapok) vagy a júniusban megjelenő új termékkatalógusban.

FOREST HUNGARY KFT.
Zalaegerszeg, Hock János u. 90/A.
Tel.: 92/507-800, fax: 92/507-890.

E-mail: info@foresteu.com, www.foresteu.com


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-28


Tetszett a cikk?