Irodabútorok szerelvényei


Az utóbbi évek generációváltásának is köszönhetően, a munkamódszerek is nagyban átalakulóban vannak. Az átformálódó munkahelyi struktúrák, az egészségtudatos munkahelyi környezetre való törekvés és a technikai fejlődés miatt a hagyományos munkahelyek eltűnőben vannak. Helyüket a rugalmasan változtatható kreatív terek, pillanatok alatt az aktuális igényekre szabható környezet és a mobil munkaállomások töltik be – ezek az újkori igények, amiknek meg kell felelni.

Az irodabútor-gyártás elsőre egyszerűnek tűnő, a valóságban mégis rendkívül összetett faipari feladat, így érdemes a lehetőségek tekintetében széles látókörrel rendelkezni. Ráadásul az irodai trendek a lakástrendekhez hasonlóan állandóan változnak, fejlődnek. Az ergonómiai szempontok mellett a tárolandó anyagok és kellékek, így a bútor teherbírása is meghatározandó, nem beszélve elektromos és digitális kiegészítők kiválasztásáról és beépítéséről.

A megfelelő irodai munkahelyrendszer megtervezésekor az emberi munkafeladat jellegéből kell kiindulni. Ebből határozható meg az adott munkahelyen dolgozókra ható terhelés, és ennek ismeretében még a tervezés fázisában kiküszöbölhetők azok a hátrányos tényezők, melyek a fokozott igénybevételt okoznák. Az egészségmegőrzés terén a legfontosabb eszközök a jó minőségű és ergonomikus ülőbútorok, az egyén igényeire szabható munkatér, és az ülő/álló munkát is lehetővé tevő berendezések. Az ezeket kiszolgáló vasalatok, például a mechanikusan vagy elektromosan állítható asztallábak kiválasztásakor lényeges, hogy stabilak legyenek és teljesítsék az EN 527-2 szabványban foglalt előírásokat. (Az ergonómiai szempontokat részletesen az erről megjelent cikkben olvashatják.)A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.