Újratervezés


Az irodai környezetben lévő közösségi terek a munkavégzésen kívüli időtöltésre és étkezésre szolgálnak. Bútoripari kivitelezőként is jó tisztában lenni azokkal a szempontokkal, amelyek manapság egy lendületes, kreatív, fiatalokkal teli irodai teret jellemeznek, hiszen az ide kerülő bútoroknak is ezt kell elősegíteniük. Nem mellesleg saját házunk táján is alkalmazhatjuk a jó ötleteket.

Irodai munkahely. Ha meg kellene határozni, hogy kinek mit jelent ez a tér, először bizony azt kellene tisztázni, hogy ki adja meg rá a választ. Egy ’50-es éveiben járó? Az X generációhoz tartozó családos ember? Esetleg a mai, ’20-as, ’30- as éveiben járó fiatal? Az a helyzet, hogy ez utóbbi csoportra, a Z és az Y generáció (hozzávetőlegesen az 1982 és 2007 között születettek) tagjaira kell fókuszálnunk, ugyanis ők azok, akik az elkövetkező 10–15 évben egyre nagyobb arányban lesznek jelen az irodákban (is).

Nézzük meg, hogy nekik mit jelent közösségben szellemi munkát végezni! Nemcsak a szociológusok, hanem már a munkáltatók is elismerik, hogy a legkorábban a 2000-es évek közepén munkába állók egészen más hozzáállással rendelkeznek. Őket már nem lehet szigorú keretek között tartva, merev szabályokkal, esetleg fenyegetésekkel rábírni a jobb teljesítményre, mert fogják magukat és odébbállnak – még azok is, akik egyébként kiváló munkaerők lennének. Ha viszont a munkáltatók megadják nekik azt, ami inspirálja, motiválja őket, akkor nagy teljesítményre képesek, s ami még fontosabb, a rájuk jellemző egészen új szemlélet mentén képesek ezt megtenni.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.