Olaszországban terjeszkedik a Kastamonu csoport

Az egyik piacvezető faipari laptermék gyártónak számító Kastamonu csoport, 16 törökországi, oroszországi, romániai, bulgáriai és bosznia- hercegovinai gyár tulajdonosa, arra készül, hogy Olaszországot is felvegye a termelő egységei térképére, a 2017-es befektetése eredményeként. Ez utolsó szerzeményével, a Kastamonu külföldi befektetéseinek értéke meghaladja a 800 millió eurót.

Ez év májusában a Kastamonu véglegesítette az 1962-ben Észak-Olaszországban, Ravennában létrehozott Gruppo Trombini cég megvásárlását, amely két faforgácslapgyárat mondhat a magáénak, egyet Pomposában, évi 480 ezer köbméter kapacitással, és egyet Frossascóban, évi 320 ezer köbméter kapacitással, azaz évi 800 ezer köbméter teljesítőképességgel. 

A Kastamonu Entegre ügyvezető igazgatója, Haluk Yildiz azt nyilatkozta: „Továbbra is világszinten növelni szeretnénk termelői kapacitásunkat. Az olaszországi harmadik legnagyobb faforgácslap-termelő megvásárlásával Olaszországot hozzáadtuk a romániai, bulgáriai, bosznia-hercegovinai és oroszországi befektetéseinkhez. Ilyen módon a külföldi befektetéseink elérték a 800 millió eurót.

Az olasz bútorpiac 20 milliárd dolláros nagyságrendű, és a bútorkivitel értéke 10 milliárd dollár körül mozog. A világ egyik legnagyobb termelőjeként büszkék vagyunk arra, hogy most olaszországi termelővé váltunk, ahová eddig exportáltunk. Szeretnénk, hogy ez a szerzemény, amely egy újabb kiinduló pontnak számít a vállalatunk számára, javát szolgálja majd  tevékenységi területünknek és a vállalatunknak egyaránt.” 

A Kastamonu csoport 1969-ben alakult, a Hayat Holding részeként, és a termelést 1971-ben kezdte az első faforgácslapgyárában. 2016-ban az évi gyártókapacitás 2,4 millió köbméter MDF, 2,6 millió köbméter faforgácslap,70 millió négyzetméter laminált parketta és 19,5 millió ajtólap volt. A Kastamonu 2016-ban 1 milliárd eurós üzleti forgalmat bonyolított le, amiből 400 millió euró külföldi ügyletekből.

Azon felül, hogy Törökországban vezető szerepet játszik e termelési szektorban, Európában a negyedik, a világon a hetedik helyet foglalja el. A Kastamonu 16 termelőegységgel rendelkezik, amelyek közül a törökországiak Gebze, Kastamonu, Balikesir, Samsun, Tarsus és Adana városokban találhatóak, a többi Romániában, Bulgáriában, Oroszországban és Bosznia- Hercegovinában. A Kastamonu Entegre 96 országba exportál, és 5700 dolgozója van. 


Kapcsolódó dokumentum:


olaszorszagban-terjeszkedika-kastamonu-csoport


Tetszett a cikk?