Felvételi 2019 – 1000 új hallgatót várnak Sopronban ősztől


Az idei felvételi eljárásban közel 900 hallgatót vettünk fel, ami a tavalyi évhez képest jelentős, 8,5%-os növekedést jelent – mondta el prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora. – A szakirányú továbbképzésekkel és a pótfelvételin felvett hallgatókkal együtt várhatóan 1000 fölé emelkedik a szeptemberben beiratkozó elsőévesek száma.

Legnagyobb mértékben, 21%-kal a Benedek Elek Pedagógiai Karon tudtuk növelni a felvett hallgatók számát. Külön örvendetes, hogy a mindig erős óvodapedagógus-képzés mellett a gyógypedagógia szakon is nagymértékű emelkedést értünk el. Az elmúlt év tendenciáit megtörve, a közgazdaságtudományi karunk is erősödni tudott, 14%-kal tudta növelni felvett hallgatói számát. Nagy örömünkre az angol nyelvű képzéseinkre nemcsak magyar, hanem mintegy 50 külföldi hallgatót is fel tudtunk venni.

A műszaki képzési területen nagy az érdeklődés a duális formában zajló faiparimérnök-képzés iránt. Az alkalmazott művészeti képzéseinkre változatlanul nagy a túljelentkezés, a tervezőgrafika alapszak továbbra is a legnépszerűbb kreatív ipari képzésünk.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.