Mivel pihen az asztalos?

Azokban a szakmákban, ahol gyakorta kell különböző külső helyszíneken végezni a munkát – ezek közé sorolhatóak az asztalos- és faipari tevékenységek is –, a vállalkozások előszeretettel rendszeresítenek erre a célra speciálisan átalakított autót, kisbuszt, kisebb teherjárművet. Bizonyos esetekben érdemes komplett műhelykocsit kialakítani, melynek borsos ára lehet ugyan, de a jól kihasználható rakodótérből, az így biztosított nagyfokú mobilitásból, az ügyfelek rugalmas kiszolgálásából eredő haszon biztosíthatja a befektetés megtérülését.

A munkára használt jármű persze kihasználatlanul áll a hétvégeken vagy a vállalkozó hosszabb szabadsága alatt. Egy német cég erre a problémára, a műhelyautó maximális kihasználására kínál megoldást. 

A járműbelsők kialakítására szakosodott német vállalat olyan járművet tervezett, amely pillanatok alatt átalakítható műhelyautóból lakóautóvá. Ehhez olyan technológiát terveztek, melynek lényege, hogy a külső burkot megtartva mobil kapszulák cseréjével változtathatja a funkciót a felhasználó. Az egyik kapszula tartalmazza mindazt, ami a munkavégzéshez szükséges, a másik, mindazt, ami a pihenést szolgálja. A kapszulák cseréje görgők és sínrendszer alkalmazásával történik, a csere egyszerűen megoldható. A megoldás további előnye, hogy a már kialakított kapszulák egy új jármű vásárlásakor is tovább használhatók.   

Így a műhelykocsi pillanatok alatt átalakítható egy hétvégi kirándulást, pecázást jól segítő kempingautóvá.

Érdemes odafigyelni.

Forrás:
DDS-online.de
plugvan.com


Tetszett a cikk?