Egyetem hírek - 2024. február

A FAIPARI MÉRNÖKI ÉS KREATÍVIPARI KAR DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 2024. február 8-án tartotta meg diplomaátadó nyilvános tanácsülését, melyen közel negyven végzős hallgató vette át diplomáját prof. dr. Magoss Endre dékántól.

Az ünnepség elején prof. dr. Alpár Tibor rektorhelyettes úr és prof. dr. Magoss Endre dékán úr is megtartotta ünnepi köszöntőjét.

A 2023/2024. tanév I. félévében négy doktorjelölt védte meg sikeresen doktori disszertációját, Dr. Németh Róbert professzor úr, a Cziráki József Doktori Iskola vezetője előterjesztette a doktoravatást, majd az eskü letétele után prof. dr. Alpár Tibor a Soproni Egyetem Rektora és Szenátusa nevében ünnepélyesen és szeretettel doktortársává fogadta a jelenlévő doktorjelölteket: Móricz László, Novotni Adrienn és Suriné Lengyel Veronika. Király Tamás az oklevelet későbbi időpontban tudja átvenni.

A diplomaátadó kitüntetések, elismerések átadásával folytatódott. Az egyetem rektora tiszteletbeli doktor kitüntető címet adományozott Satoru Tsuchikawa, a Nagoyai Egyetem professzora részére. Professzor úrral a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 2004 óta működik együtt. 2013-ban egy hónapig tartózkodott az egyetemen és segítette javaslataival a doktorandusz hallgatók munkáját és részt vett a Fizika és Elektrotechnika Intézetben folyó kutatómunkában. Ez a munka elektronikus kapcsolaton keresztül is folytatódott. Tsuchikawa professzor három alkalommal fogadott Nagoyában magyar kutatói delegációt. Az együttműködések során a sikeres projektek mellett 5 közös publikáció jelent meg nemzetközi folyóiratokban. Az együttműködést a Japánban őshonos fafajok gőzölési tulajdonságainak feltárásával kívánják folytatni.

Az egyetemünk legmagasabb hallgatói kitüntetését, az Alma Mater Emlékérmet a karról az idei tanévben Pristyák László és Sajdik Tamás faipari mérnökjelölteknek ítélte oda az egyetem Szenátusa.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja Dékáni Dicséretben részesítette Plesér Zsófia Viktória faipari mérnökjelöltet.

A dicséretek átadása után elérkezett az oklevélátadás pillanata, a hallgatók az eskütétel után egyesével vették át diplomájukat a dékán úrtól és fogadták gratulációját.

A diplomák ünnepélyes átadása után a végzettek nevében Sajdik Tamás faipari mérnök köszönte meg az Egyetem valamennyi dolgozójának áldozatos munkáját és önzetlen segítségét, amit a képzésük ideje alatt nyújtottak.


ARANY- ÉS EZÜSTÉREMMEL GAZDAGODTAK A SOPRONI EGYETEM HALLGATÓI NEMZETKÖZI VERSENYEN

A WorldStar Student Awards egy nemzetközi csomagolástervezési verseny, amit World Packaging Organisation (WPO) szervez a világ különböző országaiból származó egyetemi hallgatók számára.

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karáról 11 formatervező és tervezőgrafikus hallgató került be a döntősök közé, akik közül Varga Adrienn Barbara facsemete csomagolás terve aranyérmet kapott „Other Packaging” kategóriában, Sztaskó Kíra Fanni tortilla chips csomagolása pedig ezüstéremben részesült „Marketing Appeal” kategóriában!

Az idei WorldStar Student Awards nemzetközi versenyre 253 pályamű érkezett 25 ország diákjaitól, ezek közül 137 pályaművet választottak ki díjazásra és 8 különböző kategóriában osztottak arany-, ezüst- és bronzérmeket. Összesen 49 egyetem vett részt a versenyen.


A Soproni Egyetem hallgatóinak helyezései

Aranyérem - "Other Packaging" kategóriában:
Varga Adrienn Barbara: Facsemete vetőmag papírban csomagolás


Ezüstérem "Marketing Appeal" kategóriában:
Sztaskó Kíra Fanni: Tortilla chips csomagolás


Elismerő oklevélben részesültek:

Bereczi Tímea - tea csomagolás
Domján Petra - mirelit brokkoli
Grubits Lili - tea csomagolás
Koncz Dániel - cement csomagolás
Lepenye Gerda Angyalka - nagycsaládos spagetti csomagolás
Matolcsi Kíra - grill csikre csomagolás
Miklós Viktória - süteményes doboz
Somogyi Máté - bor csomagolás
Vranek Boglárka - Iskolai közösségi kert doboz


Felkészítő oktatók:

Rosta Péter művésztanár, Szarka Judit művésztanár és dr. Lenkei Balázs egyetemi docens


Tetszett a cikk?