Kutatók éjszakája – Bemutatkozik a most nyitó soproni Ligneum

Az intézmény tájékoztatása szerint péntekről szombatra virradó éjjel – délután négy órától éjfélig - ingyenesen lesz felkereshető a létesítmény, amelyben helyet kap az erdőt, fatermékeket bemutató interaktív élmények mellett az egyetem, a tudományos élet népszerűsítése is.
A minden korosztály számára látványosságot kínáló, családi programként is ajánlott Ligneumnak a megújult, információs táblákkal bővített Botanikus Kert ad otthont. A vendégek itt megismerkedhetnek a tíz karral rendelkező egyetem kínálatával, szakjainak specialitásaival, hallgatói munkáival, oktatók és hallgatók sikereivel. A kiállítói területen és a helyszínen szervezett kisebb-nagyobb rendezvényeken kiemelten az erdővel és fával kapcsolatos releváns ismereteket szerezhetik meg a látogatók.
A Ligneumban - amelyet szeptember közepén egy faipari szaktanácskozás résztvevői már konferenciahelyszínként kipróbálhattak - érintőképernyős információs eszközök segítik az ismeretszerzést a szakmai anyagoktól kezdve az érdekességeken, játékos tananyagokon és bemutatókon keresztül.

Forrás: MTI


Tetszett a cikk?