Bútorkiállítás Nagykanizsán: a praktikum a meghatározó tényező

Az idei bútorkiállítást – melynek a Kanizsa Centrum adott otthont – a Faipari Szakosztály Egyesület és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara közösen szervezte. A rendezvény ennek megfelelően kettős célt szolgál, egyrészt  bemutatkozási lehetőséget teremteni a helyi vállalkozásoknak, másrészt egyfajta szélesebb propagandát biztosítani. Ez utóbbit főként a horvát és szlovén lapokban megjelentetett hirdetésekkel szeretnék elérni a szervezők.

Mint azt Hohl László, a bútorkiállítás egyik szervezője elmondta: az idén 13 helyi és környékbeli vállalkozás mutatkozik be, közülük többen is első alkalommal vesznek részt a szakmai bemutatón.

Az egyesület tagjai nem egymás torkát, hanem kezét szorítják, hiszünk ugyanis abban, hogy együtt erősebbek vagyunk – fogalmazott Hohl László, aki jelezte: pénteken a bútornapok történetében első alkalommal a dél-zalai városban tartja elnökségi ülését az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, melynek tagjai a szakmai zsűri szerepét is vállalták, azaz az ő döntésük nyomán választják ki a kiállítás legjobb asztalos, kárpitos garnitúráját, illetve a legszebb standot.
 

Bútorkiállítás Nagykanizsán
17. Kanizsai Bútorkiállítás és Vásár

Dr. Polay József, a kamara elnöke a megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumtól elnyert 3 millió forintos forrást is a szervezésre fordították. Az elnök szerint fontos célkitűzés, hogy pár év múlva a horvát és szlovén vásárlóknak természetes legyen, hogy Kanizsán vásárolnak bútorokat.

– A kanizsai bútor, mint fogalom, manapság is jól cseng, ez egyfajta brand, amire érdemes alapozni – fogalmazott Cseresnyés Péter polgármester, aki hozzátette: ha a kiskereskedelem növekedése beindul, akkor joggal reménykedhetnek a kanizsai bútoripari vállalkozások is a biztos megélhetésben.
– Úgy gondolom: nemcsak közvetlenül a helyi cégeknek, de magának a városnak is egyik kitörési pontja lehet a bútoripar.

A most kiállított termékeket végignézve elmondható, hogy a kárpitos bútorok tekintetében erősen dominál a fehér és a fekete szín, a formák pedig inkább a letisztult minimál stílus felé tolódnak. Ugyanakkor az is észrevehető, hogy a kiállított garnitúrákat nem feltétlenül a design, hanem a praktikum határozza meg.

 

Forrás: Pásztor András / Zalai Hírlap
 


Tetszett a cikk?