Újra választható érettségi tárgy lesz a faipari alapismeretek

Ezzel a lépéssel 3 év után ismét nagyobb esélye lehet az érdeklődő középiskolai hallgatóknak, hogy bejussanak az egyetem faiparos képzéseire.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuménak köznevelésért felelős helyettes államtitkára, Sipos Imre a kar dékánjához, dr. Alpár Tibor Lászlóhoz 2013. november 14-én írt leveléből az alábbi derül ki:

„A 2015. évi felsőoktatási felvételi eljárások során, az érettségi pontok számításánál figyelembe vehető vizsgatárgyakról szóló minisztériumi közleményt a Felsőoktatásért Felelős Államtitkár már jóváhagyta, az hamarosan megjelenik az Oktatási és Kulturális Közlönyben. Az államtitkárság munkatársai a korábban beérkezett megkeresések, a rendelkezésre álló korábbi érettségi adatok és további szakmai szempontok mérlegelése után úgy döntöttek, hogy támogatják, hogy 2015-ben a Faipari mérnöki alapszakon a műszaki képzési terület általános követelményei szerinti vizsgatárgyakon kívül a faipari alapismeretek is választható érettségi vizsgatárgy legyen. Ez a döntés természetesen a minisztériumi közlemény megjelenésével válik majd hivatalossá, addig is szíves türelmét kérjük.”

A teljes levél itt olvasható (PDF)



 


Tetszett a cikk?