Elismerés a Homag-nak

A „TOP 100“-ba való bejutást a Bécsi Közgazdasági Egyetem Vállalkozási és Innovációs intézetének alapos kiválasztási folyamata előzte meg, melyet Prof. Dr. Nikolaus Franke vezetésével végeztek el. A vizsgálat középpontjában az innováció menedzsment és az innováció sikeressége állt.

A kitüntetés odaítélésekor kihangsúlyozták a Homag innovációs erejének és a vásárlókkal kialakított közeli kapcsolatának összefonódását, továbbá a termékek környezetbarát mivoltát. A több mint 50 éves története során a Homag számos forradalmi ötletet fejlesztett ki és vezetett be a piacon. Ide tartozik többet között az élzáró technológiák folyamatos továbbfejlesztése az első elzárótól a laserTec és az airTec nullfugás technológiákig, melyek rekordidő alatt piaci standarddá váltak. Érdemes kiemelni még a forradalmi powerTouch kezelőfelületet, mely egységes érintőképernyőn keresztül teszi lehetővé a gépek irányítását.

„A díjat a közös erőfeszítéseink elismerésének tekintjük, főleg munkatársaink kitüntetésének. A Homag hosszú évek óta tartó sikerének kulcsát azok az emberek jelentik, akiknek ötleteik és vízióik vannak, és akik mindezeket szenvedéllyel és elkötelezettséggel valósítják meg. Miattuk szereztük meg a vezető pozíciót a világpiacon és az innovációk területén egyaránt. Ezt a pozíciót a jövőben is meg akarjuk tartani“ - hangsúlyozta Dr. Christian Compera, a HOMAG Holzbearbeitungssysteme GmbH ügyvezetője. A kutatást végző Prof. Franke szerint „a top innovátor vállalkozások megkülönböztető jellemzője, hogy kiemelkedő módon tudják piaci sikerré alakítani az ötleteiket. Ezen a ponton szokott a legtöbb vállalkozás elbukni. A top innovátorok a kiváló csapatszellem és a hatékony belső folyamatok segítségével küzdik le ezt a kihívást. Gyakran már a fejlesztés korai fázisában bevonják a felhasználókat és a külső partnereket“.

A Homag gépek kizárólagos magyarországi forgalmazója Lignomat Kft: www.lignomat.hu


Díjátadás 2014.06.27-én Essenben: A moderator Ranga Yogeshwar, Carmen Hettich-Günther (a Homag üzemi
tanácsának elnöke) és Dr. Christian Compera (a Homag cégvezetője)


Tetszett a cikk?