Szellemitulajdon-védelem

A Széchenyi 2020 keretében a „Vállalatok K+F+I tevé - kenységének támogatása” (VEKOP-2.1.1-15) keretében a közép-magyarországi székhellyel rendelkező vállalko - zások pályázhatnak kutatás-fejlesztési célú projektjeik támogatására. Cél a közép-magyarországi vállalkozások kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. Ennek érdekében a vállalati ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, illetve innovációs tevékenységek támogathatók állami társfinanszírozással. A maximum támogatás összege 500 millió forint, a tervezett keretösszeg 5 milliárd forint.

A pályázó kérheti a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától (SZTNH), hogy minősítse a támogatandó projektet abból a szempontból, hogy a projekt keretében végzett tevé - kenységek kutatás-fejlesztésnek tekinthetők-e, valamint meghatározhatja a projekt ipari kutatási és kísérleti fej - lesztési tevékenységeinek arányát is. Az SZTNH minősítés tehát opcionálisan kérhető, azonban a támogató általi tartalmi ellenőrzés során az SZTNH részéről minősített tevékenységek típusa automatikusan elfogadandó.

2016. december 31-ig van lehetőség pályázatot benyújtani. A beérkezett projektjavaslatok értékelése szakaszos elbírálással történik, az első benyújtási szakasz határideje 2016. augusztus 17.

Részletek: http://nkfih.gov.hu/palyazatok/hazai-kfi-palyazatok/nkfia-palyazatok/palyazati-felhivasok/2016/vallalati-kfi/vallalati-kfi-16


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-junius-60-63


Tetszett a cikk?