A Wood-Mizer négyoldalas gyalu-, csiszológépek áttekintése

A Wood-Mizer négyoldalas gyaluk, csiszolók széles választékát kínálja. Ez a cikk segít megérteni, hogy mi a különbség közöttük, és segít megalapozott vásárlási döntést hozni.

A Wood-Mizer legkisebb és legolcsóbb négyoldalas gyalu, csiszoló kétféle változatban kapható – az egyik az MP260ECO, a másik pedig az MP260PRO.

Az MP260ECO egy alap négyoldalas gyalu, csiszoló, az MP260PRO pro pedig 3 fő frissítést tartalmaz:

  1. Nagy vágóablakot, a vágási folyamat egyszerű nyomon követéséhez.
  2. A változó 2–12 m/perc behordási sebesség hozzájárul a termelés hatékonyságához és a jobb felületkezeléshez, nagy keményfa felületek esetében.
  3. A felső vízszintes vágót egy nagyobb, 4 kW-os motor hajtja meg, amely egyenletesebb felületet biztosít nagyobb behordási sebesség mellett.

Két nagyobb méretű és nagyobb kapacitású négyoldalas gyalu, csiszoló áll rendelkezésre, a nagyobb kapacitású és gyorsabb faanyaggyaluláshoz és -csiszoláshoz – az MP360 és az MP365.

Az MP360 az MP260-hoz képest 3 fő frissítést tartalmaz:

  1. Nagyobb anyagátbocsátási kapacitás.
  2. Nagyobb anyagkapacitás, erősebb és sokoldalúbb kialakítás.
  3. Lehetővé teszi a gép egyszerűbb és gyorsabb beállítását.

Az MP365 egy egyedi, 5 fejes, négyoldalas gyalu, csiszoló, amelyet 5 különálló motor hajt meg. Az egyedi kialakítás további vágást és másodlagos megmunkálást tesz lehetővé az ötödik tengellyel. Ez lehetővé teszi a nagyobb behordási sebességet, 3000, 6000, 9000 vagy 14.000 fordulat/perc sebességet igénylő vágószerszámok használatával exkluzív díszlécek készítéséhez egy menetben.

A Wood-Mizer HM (karbid hegyű) és HSS acélból készült gyalulókések széles választékát kínálja. Rétegelt lemezhez, HDF-hez, MDF-hez és más gyártott fatermékekhez javasoljuk a HM kések használatát. A HSS késeket puhafa és keményfa gyalulásához és csiszolásához javasoljuk.  Vásárláskor az összes négyoldalas gyalu, csiszoló két HSS gyalu késsel van felszerelve minden vágófejben. A Wood-Mizer kereskedőktől egyedi kialakítású profilkések is rendelhetők.

Változtatható behordási sebesség

A változó sebességű behordó rendszert külön motor hajtja meg.

Behordási sebességek:

  • Az MP260ECO beállított értéke 5 m/perc.
  • Az MP260 2–12 m/perc tartományban állítható be.
  • Az MP360 3–15 m/perc tartományban állítható be.
  • Az MP365 3–15 m/perc tartományban állítható be.

Kemény munkára tervezett felépítés

A Wood-Mizer gyalu-, csiszológépek acél és öntöttvas kombinációjával készülnek. Az öntöttvas részek nagy rezgéscsillapítást, tartósságot, tapadásgátló képességet és deformációval szembeni ellenállást biztosítanak. CNC-vágóval az öntöttvas blokkot a kívánt méretre munkáljuk meg, hogy tökéletesen sík felületet kapjunk. Az öntöttvas asztalok gyalulására és csiszolására használatos (a gyalu/csiszoló belsejében a vágófejek között).

Opcióként elérhető öntöttvas felületi kenőanyag, amely megvédi a felületet a korróziótól és csökkenti az anyag súrlódását. A gyalu-, csiszológépek acél alkatrészei korrózióállóak és nagyon tartósak. Az acél szilárdság/súly aránya nagyon magas.

  • Az MP260ECO és az MP260 opcionálisan 4 kerékkel is felszerelhető, ami könnyedén hordozhatóvá teszi ezeket a gépeket.
  • Az MP360 és az MP365 konstrukció lehetővé teszi, hogy targoncával könnyen fel lehessen a gépeket emelni és mozgathatók legyenek.

Több elszívási pont

A négyoldalas gyalu-, csiszológépnek 4 porelszívópontja van (az MP365 5 porelszívóponttal rendelkezik), amelyek mindegyike a vágófejek közelében található, hogy megakadályozzák a forgácsok felgyülemlését a gépben. A kiváló porelszívás lehetővé teszi a jó vágást – a faforgács nem halmozódik fel a vágófejek körül és a behordó görgőkön. A Wood-Mizer porelszívó rendszerek széles választékát kínálja – a tömlőktől a forgácscsatlakozásokig és az elszívókig.

Központosított vezérlőpanel

Lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy külön-külön indítsa el/állítsa le a vágó- és behordó motorokat. Ez a sokoldalúság segít csökkenteni az áramfogyasztást és a karbantartási költségeket azáltal, hogy a motorokat külön-külön is használni lehet.

A vezérlőpanelen van egy vészleállító gomb is.

Nagy áteresztőképesség, a költségek töredékéért

Ha a projektek túlméretezett faanyagok gyalulását, csiszolását kívánják meg, akkor az áteresztőképesség megnövelhető azáltal, hogy csak a felső vagy csak az alsó vágófejet használja. A Wood-Mizer gyalu-, csiszológépek sorozata kis mérettel, és nagy gyalulási és csiszolási képességgel lett megtervezve, és a gépek könnyen megtalálják a helyüket, a barkácsműhelyektől kezdve a nagy gyártótelephelyekig.

A műszaki paraméterek részletes összehasonlítása – lásd ezen az oldalon.

Vegyen igénybe 5% vagy 10% kedvezményt a kompakt, többfunkciós Wood-Mizer gyalu/csiszoló gépekhez. Az akció 2022. 06. 30-ig tart.

 

WOOD-MIZER HUNGARY KFT.
2921 Komárom, Szőnyi út 67.
Tel.: +36-30/434-6255,
+36-20/915-9463.
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu


Tetszett a cikk?