Bemutatjuk a Wood-Mizer négyoldalas MP280 gyalu/csiszoló gépet

A Wood-Mizer kibővítette a famegmunkáló gépeit az új MP280 gyalu/csiszoló kiadásával. Az MP280 egy kompakt gép, amely egyesíti a híres és jól bevált MP360 és MP260 gyaluk legjobb tulajdonságait.

Az MP280 gyalu/csiszoló tökéletes megoldást jelent azoknak a közepes és nagy fafeldolgozó cégeknek, amelyek prémium fatermékeket szeretnének szállítani a vevőiknek, mint például padlódeszkák, burkolatok, panelek, ajtó- és ablakkeretek, díszítőelemek stb.

Az MP280 intuitív vezérlőpanellel van felszerelve, amelynek kapcsolói külön kapcsolják az összes motort és a behordó mechanizmust, ami alacsonyabb energiafogyasztást és zajkibocsátást tesz lehetővé. A 13,78 kW-os villanymotorok 6000-es fordulatszámmal hajtják meg a vágófejeket, biztosítva a deszka felületének lehető legjobb kidolgozását.  

Az MP280 két vízszintes vágófejjel rendelkezik – a felső tengely 410 mm hosszú és 88 mm átmérőjű, míg az alsó 300 mm x 72 mm, a két oldalsó vágófej pedig (egy fix helyzetben van, egy mozgatható) maximum 100 mm-es anyagot tud csiszolni. A géppel megnövelt hatékonyság érhető el a 4 oldalas vágásnak köszönhetően, egyetlen menetben.

Minden vágófejet két egyenes HSS késsel szállítunk, de felszerelhetők egyedi vásárlói igényeknek megfelelő formázókésekkel is. A tömör öntöttvas munkaasztal garantálja a nagyobb stabilitást és a munka pontosságát, valamint a szerkezet élettartamát.

A behordó mechanizmus a nagyobb MP360 egységből lett beépítve, s 3–15 m/perc sebességű. Az anyag betáplálása a gépbe az 1,2 m-es munkapadon történik, a bemenetre szerelt acél védőfüggönyökkel, amelyek megakadályozzák az anyag visszadobódását.

Négy fűrészpor elszívó nyílás – egy 125 mm átmérőjű és három 100 mm átmérőjű –, valamint további kefék találhatók a gép belsejében, hogy a lehető leghatékonyabban távolítsák el a hulladékanyagot a vágófejek körül. Az MP280 gyalu/csiszoló kompatibilis a Wood-Mizer MES porelszívó rendszerekkel, amelyeket úgy terveztünk, hogy tisztán és rendben tartsák a munkahelyet. 

A Wood-Mizer MP280 maximális vágási szélessége

4 oldal kapacitása         250 mm
2 oldal kapacitása         300 mm
1 oldal kapacitása         410 mm

A gépet 2 év garanciával, s a Wood-Mizer képzett és tapasztalt szakemberei által nyújtott szerviz- és műszaki támogatással szállítjuk.  

Nézze meg ezt az új, kompakt famegmunkáló gépet működés közben! Az MP280 gyalu/csiszoló egy funkcionális, sokoldalú és könnyen kezelhető gép a famegmunkálók számára.


Tetszett a cikk?