A kompaktosztály két ásza

Könnyűek, kompaktak, sokoldalúak, valamint meglepően erősek. A két 18 V-os kompakt csavarozó, a CXS 18 és a TXS 18, elsőrangú segítőtársak a mindennapok során előforduló különféle munkáknál. A két mindenes szűk helyeken vagy a sarkokban is megállja a helyét.


Az új CXS/TXS 18 akkus fúró-csavarbehajtó: Lényűgözően erőteljes és kompakt.


Az új CXS/TXS 18 akkus fúró-csavarbehajtó: Hősök a kompakt csavarbehajtók között – 18 V-os akkuteljesítménnyel.


Kompakt felépítés, valamint a kompaktosztályban meglepő teljesítmény: Ezek a jellemzői a CXS 18 és TXS 18 akkus fúró-csavarbehajtóknak. A kompaktosztály új ászai az erőteljes szénkefe nélküli EC-TEC motorjuk által még a legnehezebb szerelési feladatokat is bravúrosan megoldják. Mint ahogy a nevük is elárulja, a két kompakt fúró-csavarbehajtó C és T kialakításban kapható. A Festoolnál jellemző C kialakítás lehetővé teszi a fúró- és csavarozótengelynél a precíz munkavégzést. A klasszikus T kialakítás pedig egyszerű kezelést biztosít a munkadarabtól kis távolságban. A C és T kialakítás műszakilag azonos – mindegy, hogy a T vagy az ikonikus C kialakításról van szó: Az ergonómia tekintetében mindkét mindenes teljesen meggyőző. A gyors szerszámcserét a FastFix csatlakozó és a CENTROTEC rendszer biztosítja. Számos előtét használható a CXS/TXS 18 szerszámmal és jelentősen növelhető a hatósugaruk.


A beépített LED-lámpával a sötét sarkokban is lehetséges a precíz munkavégzés.


Lenyűgöző teljesítmény: A CXS/TXS 18 teljesítménye meggyőző Forstner-fúrókkal való munkavégzés esetén is 35 mm-ig, valamint puhafába történő csavarozásnál 6x240 mm-ig (süllyesztett fejű csavar részleges menettel).


Kompakt, valamint a 18 V-os akku kompatibilitását nyújtja egyszerre. 6 mm-ig történő csavarozáshoz különösen alkalmas.


Teljes akkumulátorteljesítmény – teljes felszerelés

A CXS/TXS 18 optimális esetben a következő felszereltséggel rendelkezik: a bittároló, a LED-lámpaszabályozó, az övcsipesz, valamint az erős, 18 V-os akku által a CXS/TXS 18 nem hagy kívánnivalót és megkönnyíti a munkádat. A következő jelige érvényes: Fúrás és csavarozás rugalmasan, mivel a jelenlegi Festool 18 V-os akkus fúró-csavarbehajtók összes előtéte kompatibilis az új CXS/TXS 18 szerszámmal. Emellett egyszerűbb és gyorsabb a szerszámcsere a bevált CENTROTEC rendszernek, valamint a FastFix csatlakozónak köszönhetően. Az intenzív erőkifejtést igénylő munkáknál Forstner-fúrókkal 35 mm-ig, valamint puhafába történő csavarozásnál 6 x 240 mm-ig (süllyesztett fejű csavar részleges menettel) meggyőző a CXS/TXS 18 teljesítménye. Emellett az összes Festool 18 V-os akkuegység illik a CXS/TXS 18-hoz (kivéve Ergo-akkuegységek). A beépített LED-lámpával a sötét sarkokban is lehetséges a precíz munkavégzés. Ezenkívül az állandó világítás, az utóvilágítás és a LED kikapcsolása a könnyen elérhető állítókerékkel szabályozható. A forgatónyomaték beállítása szintén gyerekjáték az állítókeréknek köszönhetően. A fényerő, valamint az utóvilágítás időtartama a Festool Work alkalmazásban is személyre szabható (Bluetooth® akkuegység szükséges). Az alkalmazásban ezenkívül egyszerűen konfigurálható a jobb/bal irányváltás is. Balkezesek számára a Work alkalmazás segítségével megfordítható a jobb/bal irányváltó, így a kapcsoló nem lóg bele zavaróan a balkezesek fogásába a fő alkalmazásban, jobbra forgás során (csak Bluetooth® akkuval együtt lehetséges). Nem csupán kéznél van, de a kéz a kellő pillanatban szabadon marad: Az övcsipesz tetszőlegesen áthelyezhető a jobb-, illetve a balkezesek részére. A beépített bittároló többféle bitnek helyet ad. Mágnes biztosítja, hogy ne essenek ki. A fúrás, süllyesztés és csavarozás közötti villámgyors váltáshoz: A bevált CENTROTEC szerszámtokmány fúrótokmány és bittartó is egyben. Megfelelő számos Festool CENTROTEC-tartozékhoz. Az előnye: Csak feleakkora és 80%-kal könnyebb mint egy standard fúrótokmány. 14 (TXS) /15,6 (CXS) cm-es hosszúságával, valamint 22,4 (TXS) / 20,6 (CXS) cm-es magasságával (3,0 Ah-s akkuval) a CXS/TXS 18 nemcsak lenyűgözően erős, hanem különösen kompakt is.


CXS 18: Gyorsan hozzáférhető: Az övcsipesz tetszőlegesen áthelyezhető a jobb-, illetve a balkezesek részére.


TXS 18: Gyorsan hozzáférhető: Az övcsipesz tetszőlegesen áthelyezhető a jobb-, illetve a balkezesek részére.


A bitek mindig hozzáférhetők: A beépített mágneses bittároló többféle bitnek helyet ad.


Több van benne a „puszta” erőnél: A Festool akkuvilága

„Az akkus technológia, valamint az akkus szerszámok fontos trendet képviselnek a szerszámok piacán. Mi is ehhez igazítottuk a stratégiánkat, és folyamatosan bővítjük portfóliónkat. Ugyanakkor nem követjük vakon az „akkumulátor minden áron” mottót, csak amennyiben az az alkalmazást a legjobban szolgálja. A legjobb eredmény mellé állunk, hogy az alkalmazások tökéletesen működjenek, ugyanakkor könnyebbé, biztonságosabbá és jobbá tegyék a kisipari munkát” – mondja Sascha Menges, a Festool GmbH vezérigazgatója. Ez a szándék szemléletesen megmutatkozik a Festool 18 voltos rendszerének újoncainál. Mindenek előtt az új CSC SYS 50 akkus asztali körfűrész, a TSC 55 KEB merülőfűrész, a QUADRIVE TPC 18 akkus ütvecsavarozó és a 2023 folyamán megjelenő ExoActive külső váz esetén.


Intelligens beállítások a Work alkalmazás segítségével: A balra/jobbra forgás egyszerű átkapcsolása. LED-szabályozás a fényerő, az utóvilágítási időtartam és a tartós világítási időtartam beállításához. Egyszerűen lehetséges egy Festool Bluetooth® akkuegységgel és a Festool Work alkalmazáson keresztül.


CXS 18: A fúrás, süllyesztés és csavarozás közötti villámgyors váltáshoz: A bevált CENTROTEC szerszámtokmány fúrótokmány és bittartó is egyben. Számos CENTROTEC tartozék alkalmazásához. Ugyanakkor feleakkora, mint a normál fúrótokmányok, és 80%-kal könnyebb is.
 

CXS 18/TXS 18 műszaki adatok
Akkumulátorfeszültség: 18 V
Fokozatok: 2
Üresjárati fordulatszám 1./2. fokozat: 0 - 470/0 - 1600 ford./perc
Furatátmérő fában/acélban: 35/10 mm
Forgatónyomaték-beállítás 1./2. fokozat: 1,1 - 8/0,4 - 2,3 Nm
Max. forgatónyomaték fában/acélban: 22/40 Nm
Fúrótokmány-befogás mérete: 1–10 mm
Akkumulátorteljesítmény: 3 Ah
Termék súlya: 1,4 kg*

*fúrótokmánnyal, 3,0 Ah-s akkuval és övcsipesszel

 


Tetszett a cikk?