Az SCM Group optimalizálja a CNC megmunkálást

Szeptember végén Riminiben az új technológiai központ megnyitóján az SCM Group bemutatta a Cargo-t, a panelanyagok be- és kirakodására szolgáló automatikus rendszert, valamint a Maestro Lab CAD-CAM szoftvert. Egy másik újítás a CNC területén a FlexDrive pozicionáló asztal. A Cargo egy újszerű, automatizált rendszer különböző méretű panelanyagok be- és kirakodására. Ez azt jelenti, hogy a CNC megmunkálás, beleértve az anyagmozgatást is, kezelői beavatkozás nélkül elvégezhető. Az olasz gépgyártó szerint a megvalósítás szabadalmaztatott és egyedülálló.

A rendszer rugalmas karja folyamatos be- és kirakodást tesz lehetővé. A Cargo a Morbidelli M 200 megmunkálóközponttal együtt jelent meg, de elérhető az Accord 500 és Accord 600 modellekhez is. Ez a megoldás teljesen automatizált, lehetővé téve, hogy a CNC megmunkálóközpont autonóm cellaként működjön. Nagyon precíz pozicionálás jellemzi. További előnye a hozzáférhetőség, hiszen a rakat be- és kirakodása is egyszerűen és biztonságosan elvégezhető targoncával vagy raklapemelővel – a helyes elhelyezést jelző fényjelzésekkel vezérelve. A Cargo zökkenőmentes működését teljes mértékben a Maestro Active HMI szoftver kezeli. A felhasználók a megmunkálóközpontot az automatikus be- és kirakodási rendszer nélkül is használhatják.

Az adatkezelés egyszerűvé vált

A Maestro Lab egy modern CAD/CAM szoftver irodai és gépi használatra. A szoftver felhasználóbarát és intuitív működésre támaszkodik. A speciális funkciók közé tartozik a rétegek importálása és kezelése, különösen a CAD szoftvereket használó ügyfelek számára. Mostantól lehetőség nyílik több projekt egyidejű megnyitására, ami lehetővé teszi az elemek zökkenőmentes másolását a programok között. A gépi környezetben is van újdonság: most az SCM szerint gyorsabb a gépi munkaasztal felszerelése. Nem fontos tudni a vákuumos tapadókorong vagy szorítóelem pontos nevét.

Új FlexDrive pozicionáló asztal

A Ligna 2023 kiállításon az SCM először mutatta be a FlexDrive pozicionálót. Egyesíti az automata asztal megbízhatóságát a kézi asztal praktikus kezelésével. A fő előnye, hogy az automatikus ellenőrzés kiküszöböli a hibalehetőséget az asztal felállítása során. Ha a beállítás helytelen, a szerkesztőprogram nem indul el. A FlexDrive az egyetlen olyan rendszer a piacon, amely nemcsak a helyzetet, hanem a szorítórendszer típusát is felismeri. A fényjelzők irányítják a kezelőt a rudak és a szorítórendszerek pontos helyzetének bemutatásával. A FlexDrive a Morbidelli M100, M 90, M 200, M 220 és P 200 megmunkáló-központokhoz érhető el.

 

Forrás és fotók:
www.scmgroup.com


Tetszett a cikk?