Fűrészlapok mindenhez

A Leuco új gyémánt fűrészlapjai sokféle anyag megmunkálását teszik lehetővé. Használhatók formátumfűrészeken, valamint függőleges panelfűrészeken és CNC gépeken.

Hosszú szerszámélettartam, szakadásmentes vágások és különleges gérvágási minőség jellemzi a terméket. A Leuco nn rendszerű DP flex segítségével sokféle anyag fűrészelhető. Az „NN” elnevezés – No Noise – arra utal, hogy a kis forgácshelyek és a fogak mérete csökkenti a zajkibocsátást. A »DP« a gyémánt rövidítése – a vágóanyag meghosszabbítja a szerszám élettartamát és javítja a vágási minőséget. Az üreges hátcsiszolású foggeometriának köszönhetően tiszta vágás érhető el. A HR fog csökkenti a vágási nyomást, a fűrészelési szélesség mindössze 2,5 mm. Ez azt is jelenti, hogy a pengék kisebb nyomást generálnak és kevesebb energiát igényelnek. A fogak kétszer élesíthetők.

A pengék különösen alkalmasak a formátumfűrészhez, ha nagy az anyagáteresztő képesség és jellegzetes az anyagkeverék. A száraz tömörfa ugyanúgy megmunkálható, mint a bevont lemezanyagok, a műanyagok és a csiszoló ásványi anyagok, mágneses lemezek, kompozit anyagok vagy üvegek.

Folyamatos rendszerekben, ahol a keresztfűrész egyfolytában működik, az alapjárati zaj akár 6 dB-lel is csökken a hagyományos gyémántvégű fűrészlapokhoz képest. A CNC-rendszerek használói különösen nagyra értékelik, hogy a hosszú élettartam mellett, kellemesen csendes munkakörnyezetben, sokféle anyag megmunkálására van lehetőség.

Forrás: dds


Tetszett a cikk?