Minőségi eredmények – a megfelelő tartozékokkal

 

A több mint 1700 termékből álló választékával, a Festool tartozékai jelentősen kibővítik a szerszámok alkalmazási lehetőségeit. A Festool tartozékválasztéka pontosan a megfelelő kiegészítőt kínálja a tökéletes eredmény eléréséhez, minden alkalmazás során.

Nélkülözhetetlen Festool tartozékok az új GRANAT kezdőkészlet és az újonnan összeállított csiszolóanyag Systainer. A GRANAT indulókészlet minden csiszolási feladat kiindulópontja, amely P60, P80, P120, P180, P220 és P350 szemcseméretű csiszolókorongokat tartalmaz. Az új csiszolóanyag Systainer nemcsak abban segít, hogy mindennapi munkája során rendszerezett maradjon, hanem minden csiszolási alkalmazáshoz megfelelő szemcsemérettel is rendelkezik.


A GRANAT indulókészlet a csiszológépek tökéletes kiegészítője, amely P60, P80, P120, P180, P220 és P350 szemcseméretű csiszolókorongokat tartalmaz.
 

A P60, P80, P120, P150, P180 és P220 szemcseméretű GRANAT csiszolókorongokat tartalmazó szettel minden csiszolási feladathoz rendelkezésre állnak a megfelelő tárcsák. A GRANAT csiszolókorongok kifejezetten VOC lakkokhoz és kemény alapok megmunkálásához alkalmasak. Speciális bevonatuk megakadályozza az eltömődést, ezáltal biztosított hosszú élettartamuk. A GRANAT csiszolóanyagok gond nélkül használhatók más felületek megmunkálására egyaránt.

Ilyen alkalmazási területek a modern festékrendszerek, műanyagok, ásványi anyagok, akril, glett és töltőanyagok megmunkálása. Ezenkívül a csiszolóanyag Systainer rekeszei lehetővé teszik az anyagok szemcseméret szerinti rendszerezését. A Systainer optimális védelmet nyújt a csiszolóanyagok számára olyan külső hatásokkal szemben, mint a por, a vízpermet vagy vízcsepp, illetve a hajlítás. Lehetővé teszi továbbá a csiszolóanyagok szakszerű szállítását a felhasználás helyszínére.

A Festool termékekre jellemző, hogy a Systainerek egymással kompatibilisek, így az összes korábbi Systainer-generációhoz, valamint számos géphez és tartozékhoz csatlakoztathatók. A GRANAT csiszolórendszer és a hozzá kapcsolódó Systainerek festők, fényezők és asztalosok munkáját segítik. Az új GRANAT kezdőkészlet és az új csiszolóanyag Systainer 2024 májusától elérhető a Festool márkapartnerek kínálatában.


Minőségi fűrészelés – pontos, precíz eredményekkel

Fűrészeléskor minden a fűrész, az anyag és a fűrészlap tökéletes kombinációján múlik. A Festool kifejezetten a TSV 60 K fűrészéhez fejlesztette ki az új T2 gyémánt elővágó fűrészlapot maró funkcióval, a bútorgyártásban történő laminált forgácslap-megmunkáláshoz.


Az új, kétfogú T2 gyémánt elővágó fűrészlapot kifejezetten a bútorgyártásban jellemző, laminált forgácslap megmunkálására fejlesztették ki.

 

További újdonságként említhetők az "All-rounder" és a "Special" fűrészlapkészletek. Mindkét változat praktikus fűrészlapdobozban érkezik a felhasználóhoz, így mindig kéznél lesz a megfelelő tartozék. Az „All-rounder” szett összesen öt különböző fűrészlapból áll. Ezek a pengék kiemelkedő eredményeket biztosítanak a faanyagokkal, műanyagokkal és fémekkel végzett munkák során. A készlet ezért tökéletes és sokoldalú eszköz számos alkalmazáshoz.


További újdonságnak számítanak az „All-rounder” és „Special” fűrészlapkészletek, amelyek praktikus dobozban helyezkednek el. Az „All-rounder” készlet fához, fémhez és műanyaghoz alkalmas fűrészlapválasztékot tartalmaz. Összesen öt különböző fűrészlapból áll.
 

„Termékeinket és a hozzájuk kapcsolódó tartozékokat kereskedőinkkel szoros együttműködésben, folyamatosan fejlesztjük. Olyan igény fogalmazódott meg általuk, amely megbízhatóbban teszi lehetővé a kipattogzásmentes fűrészelést különböző vagy változó minőségű forgácslapok esetében, nagyobb előtolási sebességgel. Ennek tükrében fejlesztettük ki a T2 gyémánt elővágó fűrészlapot. Ezzel a fűrészlappal mindenféle minőségű forgácslap igényesen és kipattogzás nélkül fűrészelhető” – mondja Boris Seyfried, a Festool fűrészelési termékmenedzsere.


További újdonságnak számítanak az „All-rounder” és „Special” fűrészlapkészletek, amelyek praktikus dobozban helyezkednek el. A „Special” készlet négy különböző fűrészlapból áll. A kiemelkedő eredmények érdekében a műanyaggal, fémmel, építőanyagokkal és csiszolóanyagokkal végzett munka során alkalmazható.
 

A „Special” szett négy különböző fűrészlapból áll, amelyek a műanyaggal, fémmel, építőanyagokkal, illetve csiszolóanyagokkal végzett munkálatok során garantálnak minőségi munkavégzést. Ennek köszönhetően tökéletesen megfelel a legigényesebb alkalmazásokhoz is.

 

A vezetősínek biztonságos szállítása érdekében – bárhol is legyen

A vezetősín táska biztosítja a vezetősínek tökéletes védelmét, szállítását és tárolását. A táskák egy nagy főrekesszel rendelkeznek, amelyben egy vagy két vezetősín helyezhető el 1900 mm (FS-BAG 1900) és 3000 mm (FS-BAG 3000) hosszig. Ezenkívül egy másik zseb a tartozékok tárolására alkalmas, mint a csatlakozók, rögzítő bilincsek vagy az FS-WA/90°-os szögütköző. A táska megfelelő védelmet nyújt a szennyeződések és a sérülések ellen, így megnöveli a benne tárolt termékek élettartamát. Mindemellett, a vállpántoknak köszönhetően, nagyon kényelmes viseletet is biztosít.


A vezetősín táska biztosítja a vezetősínek tökéletes védelmét, szállítását és tárolását.


A táskák egy nagy főrekesszel rendelkeznek, amelyben egy vagy két vezetősín helyezhető el 1900 mm (FS-BAG 1900) és 3000 mm (FS-BAG 3000) hosszig.


Marás: LED-es fénygyűrű az OF 1010 felsőmaróhoz

Egy másik okos újdonság az OF 1010 REBQ (2021. szeptember gyártási hónaptól) tartozékait illetően, a LED-es fénygyűrű. Utólag könnyedén beépíthető és minden oldalról árnyékmentes megvilágítást biztosít két fényerősségben. A világítógyűrű közvetlenül az alaplapba épített, ezért közel helyezkedik el a munkadarabhoz. Egyszerűen helyezze be a világítógyűrűt és kattintson az akkumulátoregységre! A lámpa a marón marad, az akkumulátoregység szükség szerint eltávolítható. Az integrált USB-C interfésznek köszönhetően könnyen újratölthető, akár hat órányi fényt biztosít a munkafolyamathoz.


Az OF 1010 REBQ (2021. szeptember gyártási hónaptól) okos, új tartozéka a LED-es fénygyűrű. Utólag könnyedén beépíthető és minden oldalról árnyékmentes megvilágítást biztosít két fényerősségben.


A tökéletes eredményhez kifogástalan tartozékra van szükség

„A Festool nemcsak elektromos kéziszerszámokat, hanem tartozékokat is fejleszt egy átfogó rendszerben, amely segít ügyfeleinknek abban, hogy fejlődjenek. Végül is egy elektromos kéziszerszám csupán annyira jó, amennyire a tartozékaival együtt használható. Nagyra értékeljük a pontosságot és a minőséget, a hatékonyságot és a megbízhatóságot. Tartozékmegoldásaink növelik a termelékenységet és csökkentik az utómunkálatokat.

„Célunk a lehető leghatékonyabb munkafolyamat elérése: a fűrészlapoktól és csiszolóanyagoktól a marótartozékokig, továbbá a pormentes munkavégzéshez kapcsolódó megoldásokig. Miáltal tartozékaink nem csak a rendszerkörnyezetünkben, hanem ügyfeleink és munkájuk szempontjából is jelentős szerepet töltenek be. Így a reflektorfényben azok a tartozékmegoldások állnak, amelyek mindig pontosan illeszkednek rendszerünkhöz és az adott alkalmazáshoz. 2024 a tartozékok éve lesz a Festoolnál. Sok izgalmas és okos megoldásra számíthat, amelyek még könnyebbé teszik a mindennapi munkavégzést" – ígéri Sascha Menges, a Festool GmbH vezérigazgatója.

További információért látogasson el a www.festool.hu oldalra.

 


Tetszett a cikk?