Rover B – a tömörfa specialistája

A gép minden szerkezeti eleme CAD-tervezéssel készült, előre modellezve az olyan változásokat is, amelyeket a nagy igénybevételnek kitett üzemszakaszokban idézhet elő a terhelés. A gép alváza villamos hegesztéssel egybeépített vastag acéllemezekből áll, kellőképpen merevítve a leginkább igénybe vett pontokon. A hosszirányban elmozduló mobil gerenda egybehegesztett szerkezeti acélból készült. A mobil gerenda a hosszirányú tengely (X) mentén kis fogaskerék- és fogaslécmeghajtással mozog, amely megoldást a Biesse cég immár 20 év óta alkalmazza. Így nagyobb gyorsulási jellemzők és műveleti sebességek érhetők el, mint a golyóperselyes csavarorsós megoldással.
A vezetősínen elmozduló szerkezet előtt tisztítóegység halad, amely így a haladási útvonalat a megmunkálási forgácstól és fűrészportól megtisztítja. A vezetőelemek méretezése és a közöttük lévő megfelelően nagy tengelytávolság kitűnő megmunkálási pontosságot és optimális végmegmunkálást tesz lehetővé még az Y-tengely irányú nagy elmozdulások esetén is.
A gép szabadon konfigurálható, annak érdekében, hogy az ablakgyártás egyes fázisaihoz tartozó megmunkálások a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb módon legyenek elvégezhetők. „A PEAK-POWER” főmotor biztosítja, hogy alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték álljon rendelkezésre, így az ablak teljes keresztmetszetét 1 menetben ki lehet marni. Nagyon hasznos a MULTIFUNKCIÓS egység, amely a főmotor mellett külön helyen (slot) kerül elhelyezésre és maró vagy körfűrész helyezhető rá. Ez tulajdonképpen egy második főmotor automata „C” tengellyel, így a marási vagy vágási feladatok között megtakaríthatjuk a szerszámcsere idejét, illetve 92 mm vastag anyagot is le tudunk szabni vele a gépen. A maximális flexibilitást a 36 pozíciós automata szerszámraktár biztosítja. A motorikus gerenda- és papucspozicionáló rendszernek (EPS) köszönhetően az átállás 2 különböző munkadarab között teljesen automatikus, ezáltal a beállítási idő drasztikusan lecsökken és az esetleges gépkezelői hibák is megszűnnek.
A fő funkciók – a munkaterület telepítése, a műveleti egység szerszámozása és a szerszámtároló csereszerszámmal való ellátása során – a kezelőtábláról irányíthatók. A távvezérlő kezelőtábla három programozható nyomógombja közvetlen hozzáférést tesz lehetővé a leggyakrabban használatos gépi műveletekhez. Ergonómiailag kialakított, könnyen leolvasható kijelzővel rendelkezik, és mágneses tapadókészüléke révén a laptartó karokon vagy a villamos kapcsolószekrényen elhelyezhető.
A kapcsolószekrény légkondicionálásával a szekrényben elhelyezett minden villamos szerelvény és alkatrész tökéletesen működik, és mivel nincsenek hűtőventilátorok, a levegő pormentes.
A gép statisztikai rendszere alkalmas a gép teljesítményét és munkáját jellemző adatok gyűjtésére – a gyártási idő és a termelékenység megbízható kiértékeléséhez.
Lehetőség van a gép számjegyvezérlésű rendszeréhez modemen keresztül történő közvetlen hozzáférésre (teleszerviz), ily módon annak ellenőrzésére és szoftverfrissítésre.
A távolsági teleszerviz szolgáltatás igénybevétele a teljes jótállási időszak során ingyenes.


Formance Kft.
2051 Biatorbágy, Tormásrét út 4.
Tel.: 23/530-480.
E-mail: formance@formance.hu
www.formance.hu


Tetszett a cikk?