Széltében vagy hosszában

Zipper darabolófűrészek

Zipper WP 400N darabolófűrészA Zipper WP 400N darabolója kisebb keresztmetszetű, hosszú fahulladékok darabolására szolgál. Áramszükséglete mindössze 230 V, motorteljesítménye 2,2 kW. A 2860 1/perces fordulatszámú, 400 mm-es körfűrészlappal maximálisan 125 mm-es átmérőjű anyag vágható át, éppen ezért ideális a vékonyabb keresztmetszetű hulladék darabolására. A darabos hulladék megfelelő mérete a lengővályúra integrált mérőskála segítségével beállítható. A méretrevágáshoz elegendő a darabolóasztalra helyezni a hosszú hulladékot, majd az asztallal együtt a körfűrészhez billenteni. Az elsődleges faiparban tevékenykedő fűrészüzemek kiegészítő berendezése lehet a megújult Zipper WP 700H tűzifa-daraboló fűrész. A berendezés már 700 mm-es keményfém lapkás körfűrésszel felszerelt, melynek fordulatszáma 1450 1/perc, és az átvágható keresztmetszet 30–230 mm közöt t változik. Teljesítményéről pedig az 5 kWos motor gondoskodik, éppen ezért a darabolóval feldolgozható. A fűrészekkel minden kör keresztmetszetű tűzifa, hasábfa, illetve a rönkfeldolgozás melléktermékeként keletkező szélanyag egyaránt a kívánt méretre darabolható.

Zipper hasítógépek

A Zipper hasítógépek korszerű modelljei nemcsak három teljesítményosztályban, hanem háromféle erőforrás-megoldással is kaphatók. A professzionális függőleges hasítógépek legkisebb tagja a 13 tonnás hasítóerővel rendelkező ZI - HS13E. A z 1100 mm-es dugattyúhosszal dolgozó hasítógép elektromos meghajtású, és akár 945 mm hasítási hosszal és 300 mm-es hasítási átmérővel rendelkezik. A megerősített gépváz kiválóan elviseli akár a keményebb igénybevételeket is.

A ZI-HS18EZ kombinált hasítógép különlegessége, hogy az elektromotor mellett akár bordás tengelyes meghajtással is üzemeltethető. A 18 tonnás hasítóerő nagyobb keresztmetszetű tűzifával is megbirkózik, a 945 mm-es hasítási hossz már 350 mm-es hasítási átmérővel párosul.

A ZI-HS25Z bordás tengelyes hajtású függőleges hasítógép képviseli a Zipper legnagyobb teljesítménykategóriáját. A berendezés 25 tonna hasítóerővel bír, mindezt 945 mm hasítási hossz és 400 mm-es hasítási átmérő egészíti ki. A függőleges elrendezésű hasítógépek különösen előnyösnek mutatkoznak a méterfa hasításakor. A vízszintes elrendezéssel szemben nincs szükség a tűzifa hasítóvályúba történő beemelésére, kényelmesen, álló helyzetben végezhető el a hasítás. A megerősített gépváz a legnagyobb igénybevételeknek is ellenáll. Az ütésre érzékeny alkatrészeket a gépváz hátulsó részére építették, így a védett helyzetük miatt kevésbé hajlamosak a sérülésre. A kétkezes működtetés a munkabiztonságot szolgálja, a fokozatmentes hasítási sebesség állítás a hasított fafajhoz való optimális teljesítményigazítást, míg a kerekes kialakítás a könnyű helyszíni mozgatást teszi lehetővé.

 

ZI - HS13EZI-HS18EZZI-HS25Z
ZI - HS13EZI-HS18EZZI-HS25Z


 


Tetszett a cikk?