Látogatás a Homag-nál

A Homag Schopfloch-i központjában 2500 vendég tette tiszteletét a világ minden tájáról, míg a Holzma Calw- Holzbronn-i gyáregységében 2200 vendéget számláltak. Ilyenkor „nyitott kapuk” várják az érkezőket, ami azt jelenti, hogy nincs rejtegetnivaló, nemcsak az új gépfejlesztéseket lehet megtekinteni, hanem magát a gyártást is, a lemezek megmunkálásától az elektronika beszerelésén át egészen az összeépítésig.

HOLZMA TÁBLAFELOSZTÓKON A VILÁG SZEME
A Holzma 1-es szériájú táblafelosztó gépei elsősorban a dél-amerikai, az indiai és az ázsiai piacot célozzák. A kettes széria táblafelosztói sokoldalúan bevethető gépek, gazdaságosak, megbízhatóak, és mindezek miatt különösen kedveltek világszerte a vásárlók körében. Amikor a hatékonyság találkozik a teljesítménnyel, ezek a 3. széria kompakt gépei. A sorozat nemrég, a Holzma Treffen bemutatkozó tagja, a HPP 300 multiTec lapszabászgép a szabás mellett a fúrást és a marást is elvégzi az elemek gyártása során, egyetlen munkamenetben. A homlokzati elemek és választófalgyártók számára kifejlesztett gép gyorsabb, precízebb és költséghatékonyabb gyártást tesz lehetővé, mint az eddig alkalmazott több munkafázisban történő gyártás. Az új, 4 sorozat esetében az erő, a sebesség, és az igazán nagy termelékenység a jellemző. A 4 sorozat ideális minden nagyszabású panelfeldolgozó cég számára, hatékonysága sikerhez vezet. Az 5-ös sorozat fűrészei megalkuvás nélküli technológiáról és a félelmetes teljesítményről már régóta híresek. A továbbfejlesztett gépek könnyű szervizelése és karbantartása jelentős élettartam-növekedéshez vezet.

TÖKÉLETES, PORMENTES VÁGÁS, A HOLZMA DUSTEX-EL
Az új technológia már elérhető a 3-as sorozat gépeihez körülbelül egy éve, és közben elérhető lett a 4-es sorozathoz is. A rendszer bevált, a Holzma ügyfelei megerősítik, hogy a technológia nagyon előnyös, hiszen kiváló eredményeket érnek el vele. Így természetes és logikus lépés, hogy a Dustex elérhetővé válik az új 5-ös sorozat esetében is. A vágóasztalba épített levegőfúvókák már régóta szolgálják a könnyű anyagmozgatást. Eddig szerepük arra korlátozódott, hogy a légpárnahatást létrehozva, a lapok biztonságos, sérülésmentes mozgatását lehetővé tegyék.

A Holzma fejlesztésének lényege, hogy a jelen esetben speciális, vízszintes és függőleges irányban egyaránt fújni képes kombinált fúvókák a port és a forgácsot a gép oldalához fújják, ahol a lyukacsos szerkezeten keresztül a részecskék elszívásra kerülnek. Szemben a hagyományos technológiákkal, ez a rendszer nem igényli a kezelő beavatkozását, a gép gyorsan, hatékonyan és automatikusan eltávolítja a port a vágási vonalból. Optimális védelmet nyújt a szálló por és a forgács ellen, valamint csökkenti a lapok karcolódásának esélyét, valamint a gép kopását is. Ez végeredményben jelentős költségmegtakarítást hoz, és tisztább munkakörnyezetet szavatol.
 

250 000 bútor naponta
A HOMAG-csoport szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy gépeivel és berendezéseivel naponta 250 000 bútort gyártanak le a világon. E magas teljesítmény mögött egyedülálló szakértelem húzódik meg. A teljes rendszert magába foglaló csomagok sikere töretlen népszerűségnek örvend a magas automatizáltságot és komplex feladatmegoldást kívánó sorozatgyártási folyamatoknál. Természetesen különböző személyre szabott megoldások érhetők el attól függően, hogy milyen teljesítményosztályra van szükségünk, a gyártási volumen az 500-as darabszámtól egészen a 10 000-es darabszámig terjedhet műszakonként. A magas teljesítmény kamatoztatható a bútor- és a nyílászáróiparban dolgozók számára egyaránt. A HOMAG Treff Schopfloch-ban kitűnő alkalmat adott e technológiák részletes megismerésére, egyúttal a személyre szabott megoldások keresésére is.


MOBIL ALAPÚ SZERVIZKAPCSOLAT

A HOMAG-csoport új szolgáltatása (egyelőre csak Németországban működik) a mobil alapú szervizkapcsolat. A ServiceBoard alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár egy iPad segítségével online videó-összeköttetést létesítsenek a gép használata közben a termelési folyamat helyszíne és a Service Center között. A szervizközpontból így közvetlen felmérhető az esetleges hibajelenség és online kommunikációval akár az gyorsan el is hárítható. Ha erre mégsem nyílik lehetőség, akkor a szervizcsapat a videó-összeköttetésnek köszönhetően már felkészülten érkezik a javítás helyszínére, ezzel további értékes állásidőt takarítva meg a partnereik számára.

Az élő kommunikáció nyújtotta előnyök tehát lehetővé teszik a gyors hibaazonosítást és hibaelhárítást, ezen felül szervizközpontban lévő szakemberek közvetlen vizsgálhatják a hibajelenséget, célirányos kérdéseket tehetnek fel a gépkezelő számára, így nyerve értékes információkat a hibaelhárítás elvégzéséhez. Az új alkalmazás bármely HOMAG gépnél használható, évjárattól függetlenül.
 

Új széria, új aggregáttechnológia

Hannoveri Ipari Vásár 1962: megjelent egy kis cég kis standdal a Fekete-erdőből, és bemutatta a világ első élzáró gépét. Az új géppel egy új típusú ragasztó is megjelent, ami nem más, mint az olvadékragasztó. Ez az új koncepció egy forradalmi fejlesztés volt, ami nagy átalakulásokat eredményezett az egész piacon. Ennek a kezdeti lendületnek a szellemében dolgoznak a HOMAG-csoport mérnökei a mai napig, és igyekeznek újabb és újabb technológiákat és megoldásokat kitalálni gépeikhez. Mivel egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet a faiparban az új technológiák iránt, fontos, hogy lépést tudjanak tartani a vásárlói oldalon felmerülő igényekkel. Az Ambition-széria tovább erősítheti a HOMAG pozícióját az élzáró gépek piacán.

ÚJ KONCEPCIÓ A TERMELÉKENYSÉG ÉRDEKÉBEN
Az új aggregátok és kiegészítők által sikerült egy moduláris felépítésű rendszert kidolgozni, így a vásárló igényeinek megfelelően építhető fel a teljes rendszer az élzáró gépen belül. Az elérhető opciók sorában szerepel például a „tömörfa csomag”, amely 20 mm-ig biztosítja tömörfa éllécek felragasztását, és automatikusan válthatunk a tekercselt és a szálas élzáró anyagok között. Szintén az aggregátlehetőségek között szerepel például a nútolóegység, valamint a szalagcsiszoló aggregát, és ugyanígy felvértezhető a gép a magasfényű élekhez alkalmas aggregátokkal. Megújult a gépek vezetőrendszere, amely lehetővé teszi kisebb alkatrészek élzárását is. Szintén új a robusztus PK 25 véglevágó aggregát és bekerült a szortimentbe egy új lapos citling, amely 0,01 mm-es pontossággal állítható, ami a védőfóliával ellátott magasfényű lapokhoz való alkalmazást erősíti. További előnyei az új koncepciónak, hogy teljesen megszűnnek az úgynevezett befejező műveletek (pl. a ragasztóanyag utólagos kézi eltávolítása az élzárás után), és lehetőségünk nyílik arra is, hogy különböző előtolási sebességek (20–25–30 1/min) és ragasztási technológiák közül válogassunk, beleértve akár a nullfugás technológiát is. Az új széria öt modelljét a HOMAG Treff keretein belül mutatták be szeptember 23–26. között Németországban. Az öt modell közül mi most egyet mutatunk be cikkünkben.

AMBITION 2484
Ez a modell ideális választás lehet kiváló minőségű élzárás kialakítására. Élanyagként egyaránt használható a 0,4 mm-es melamin „fólia”, vagy a 3 mm-es műanyag (PP, ABS, PVC) alapanyag is. Kiváló eredmények érhetőek el furnéros élzárás alkalmazása esetén is, a gép könnyedén megbirkózik ezzel a feladattal, felszakadásmentesen alakítja ki az éleket. A négy motoros profilozó aggregát még a furnérozott éleket is szépen le tudja kerekíteni. A gép 8–60 mm vastagságú lapalkatrészek feldolgozására alkalmas.

A sztenderd felszereltségbe tartozó modulokon kívül lehetőség van további megmunkálóaggregátok beszerelésére is. Az új „etetőasztal” kialakítás megkönnyíti a nagyméretű alkatrészek behelyezését is. A ragasztófelhordó egység működése szabályozható, így az igényeknek megfelelően állítható be a ragasztóanyag mennyisége. Ez egy skála segítségével szabályozható, így akár karbantartás vagy tisztítás után is könnyen visszaállíthatóak a megfelelő beállítások. Az új, robusztus kialakítású, PK 25 véglevágó egység tovább csökkenti az élanyaghulladék mennyiségét. A profil kialakításáért felelős aggregát tökéletes sarok- és éllekerekítést végez, így szükségtelenné teszi az utómunkálatokat. A lapos citlinget eddig nagy odafigyeléssel kellett beállítani annak érdekében, hogy maradéktalanul eltávolítsa az enyvmaradékokat. Ezeket a beállításokat ma szervomotorokra bízhatjuk. Az Ambitionsorozat gépeibe opcióként kérhető az airTEC nullfugás élzárást megvalósító technológia is.


Tetszett a cikk?