CNC megmunkálóközpontok

Az Uniteam tradicionálisan törekszik rá, hogy faipari gépei a minőség és a robusztus kialakítás mellett hosszú távon termeljenek. Az Iwood Kft. kínálatában található Uniteam CNC-megmunkálóközpontok közül bármelyik kitűnő választás lehet a kis- és közepes méretű üzemeknek. Mindhárom gép kompatibilis a szabványos számítógépekkel, a legfrissebb Windows operációs rendszerekkel, valamint rugalmas többféle CAD-program támogatását illetően.

UNITEAM EASY W
Az Uniteam CNC kompakt megmunkálóközpont nagy teljesítményével és jó paramétereivel, az innovatív technológia alkalmazásával és a kiváló ár-érték arányával rendkívül versenyképes a CNC-gépek piacán. Az Easy W digitális technológiával és optikai kábeles megoldással teremt kapcsolatot az asztalon elhelyezett jeladókkal, így a tengelyek pozicionálása rendkívül precíz. A gép a standardnak számító felszereltséggel kapható: nagy sebességű elektrotengely, függőleges és vízszintes fúrófejek, 8 férőhelyes szerszámtároló, automatikus szerszámcsere. Az elektrotengely maximum 18 000-es fordulaton működik, míg a fúrótengelyeket 6000-es fordulaton képes hajtani az 1,7 kW-os motor. A konzolos asztalra maximum 120 mm vastagságú alkatrészeket rögzíthetünk és munkálhatunk meg. A Z-tengely magassága 305 mm. A berendezéshez jár az easy_w CAD/CAM szoftver is, amely egy Windows PC-n futtatható.

UNITEAM UNICAWOOD
3–4 tengelyes megmunkálóközpont ajtók, ablakkeretek és egyéb bútorelemek gyártásához. Az UNICAWOOD rendkívül rugalmas megoldás kisüzemek, kézműves mesterek és nagyvállalatok egyedi termékeket előállító részlegei számára. A nagy teljesítményű független orsókkal rendelkező fúrófejek és az integrált penge alkalmazásával különböző típusú termelésnél is gyors és kiemelkedő teljesítménnyel bír. Robusztus alumíniumvázzal rendelkezik, és a görgős sínpálya használatával a munkaasztal gyorsan beállítható (tapadókorongok, függőleges és vízszintes bilincsek, Ramprex ellenformák). Alternatívaként a munkaasztal Ramprex, nesting-technológiára testre szabható, illetve különböző műanyag lemezek, polikarbonátok és egyéb kompozit anyagok megmunkálásához is illeszkedik. Különféle konfigurációk állnak rendelkezésre, sok kiegészítővel és különböző típusú fúrócsoportokkal.

Az elektrotengely 9 kW-tól (12 LE) 16 kW-ig (22 LE) terjedő ereje mellett ISO 30 és HSK63F befogással rendelkezik, és levegő- vagy vízhűtéssel is rendelhető. A 10 pozíciós szerszámtár közvetlenül a fej mellett található, így a szerszámcsere maszkolt idő alatt (a fúrási ciklus alatt) történik. A 4. tengely 360°-os. Nagy sebességű horonypenge pneumatikus forgatással 0/90°. Az erős elektrotengely dupla vízszintes kimenettel rendelkezik ajtógyártáshoz (2,2 kW / 3 LE, 5,5 kW / 7,5 LE). 15 pozíciós revolveres szerszámtárral a fej mellett, anguláris fejek részére. Kompatibilis a szabványos számítógépekkel, a legfrissebb Windows operációs rendszerekkel, valamint rugalmas többféle CAD-program támogatását illetően.

UNITEAM UNIVERSAL
5 tengelyes CNC-központ ajtó, ablak és egyéb bútorelemek gyártásához. Verhetetlen teljesítményű berendezés a CNC-központok terén. Azon vállalatoknak és mestereknek ajánlják, ahol szükség van a nagyfokú rugalmasságra, akár egyedi termékek gyártásához. A nagy teljesítményű független orsókkal rendelkező fúrófejek és az integrált penge alkalmazásával különböző típusú termelésnél is gyors, és kiemelkedő teljesítményű. A tengely maróegységei függetlenek, az asztal automatikusan állítható. Szintén robusztus alumíniumvázzal rendelkezik, és a görgős sínpálya használatával a munkaasztal gyorsan beállítható (tapadókorongok, függőleges és vízszintes bilincsek, Ramprex ellenformák). Alternatívaként a munkaasztal Ramprex, nesting-technológiára testre szabható, illetve különböző műanyag lemezek, polikarbonátok és egyéb kompozit anyagok megmunkálásához is jól illeszkedik. Különféle konfigurációk állnak rendelkezésre, sok kiegészítővel és különböző típusú fúrócsoportokkal. Az 5 tengelyes központ elektrotengelyének teljesítménye – 11 kW (15 LE) – mellett S1 HSK63F befogással és folyadékhűtéssel rendelkezik.


Tetszett a cikk?