FEIN akkus csavarozó program

A kefementes PowerDrive-motorokat a gyár saját maga gyártja Schwäbisch- Gmünd Bargauban. A Li-Ion akkuk saját fejlesztésű SafetyCell technology alapján vannak kialakítva, amelyek hosszú élettartamot garantálnak. Az egyedi cellafigyelés és a különálló, vészleállító funkcióval felszerelt kommunikációs vezeték védi az akkut és a gépet a túlterheléstől, a túlmelegedéstől vagy a mélykisüléstől. Ezenkívül az akkucellák nagy áramtűrő képességgel rendelkeznek, azaz rövid ideig tartó áramcsúcsoknál, mint amelyek pl. csavarok meghúzásánál keletkeznek, nem károsodnak. A FEIN 3 év garanciát biztosít mind a gépre, mind az akkumulátorokra, mind pedig a töltőkészülékre!

NÉGY FOKOZAT AZ OPTIMÁLIS TELJESÍTMÉNYHEZ
Az ASCM típusú akkus fúró-csavarozó család az akkumulátoros gépek csúcsát képviseli. A kefementes és porvédett PowerDrive-motor – 30% -kal nagyobb hatásfokkal az összehasonlítható DCmotorokhoz képest – és a 4-fokozatú hajtómű különösen erőssé teszik a gépcsaládot. Minden felhasználáshoz helyes fordulatszám és optimális nyomaték áll rendelkezésre. Ezt biztosítja a szabadalomként bejegyzett 4-fokozatú hajtómű. A kapcsolómechanizmus úgy van kialakítva, hogy a felhasználó minden fokozatot közvetlenül a másik fokozatba tudjon váltani.

A maximális nyomaték kemény csavarozásnál 90 Nm, lágy csavarozásnál pedig 46 Nm. 5x40 mm-es csavarból a gép az új, 4 Ah-s Li-Ion aksikkal 1800 db-ot tud behajtani 1 akkufeltöltéssel. Az elektronikus nyomatéklekapcsolás 15 nyomatékfokozatot + 1 fúrási fokozatot biztosít, és azonos becsavarási mélységet tesz lehetővé, a csavarfej leszakadása nélkül. A gyorstokmány a keményfém betétes szorítópofákkal arra szolgál, hogy a fúrószárat megbízhatóan megszorítsa, és a lehető legnagyobb erőátvitelt tegye lehetővé. A 4-fokozatú ASCM QX akkus fúró-csavarozó levehető tokmánnyal és különálló bittartóval rendelkezik. Az ASCM fúró-csavarozó tömegoptimalizált, és különösen jó fogása van. Akkucsomagtól és tokmánytól függően 1,7–2,2 kg közötti súllyal rendelkezik.

2-FOKOZATÚ CSAVAROZÓ/ ÜTVECSAVAROZÓ, 4-PÓLUSÚ DC-MOTORRAL
A FEIN akkus csavarozó programjának beszálló készüléke a kompakt ABS/ASB modellje. Mindkét készülék (14,4 és 18,0 volt) egy erős, 4-pólusú DC-motorral rendelkezik, túlterhelés elleni védelemmel és fémtokmánnyal. A Li-Ion akkuk 750 csavart tudnak behajtani 1 feltöltéssel (5x40 mm, puhafa). További tulajdonságok: 2-fokozatú fém hajtómű, maximális nyomaték kemény csavarozáskor 60 Nm, lágy csavarozáskor 35 Nm, 24 nyomatékfokozat + 1 fúrási fokozat. A FEIN ASB, mint akkus ütvefúró-csavarozó emellett egy axiális ütési funkcióval is rendelkezik téglába történő fúráshoz.

AKKUS ÜTVECSAVAROZÓ, ASCD
A robusztus és nagy teljesítményű FEIN ASCD típus szintén 4-pólusú DC-motorral rendelkezik túlterhelés elleni védelemmel, és az ütőszerkezetével 250 Nm-es max. nyomatékot lehet vele elérni. A rövid és könnyű építési forma révén az ütvecsavarozók mindössze 148 milliméteres össz. hosszal és 1,5 kg-os tömeggel rendelkeznek, ½ coll négyszög- vagy ¼ coll hatszögcsatlakozással és radiális ütőfunkcióval 10 mm-es csavarokat, ill. M16-os csavarokat lehet velük behajtani. Az új FEIN akkus gépek vagy 4, vagy 2 Ah-s akkumulátorokkal szállíthatók. A 2 Ah-s akkuk előnyei: elegendő szuflával rendelkeznek a legtöbb felhasználáshoz, fele akkorák, 250 grammal könnyebbek, és kb. 20 000 Ft-tal olcsóbbak, mint 4 Ah-s társaik. Mind a 2-fokozatú, mind a 4-fokozatú akkus fúró-csavarozó gépekhez 14,4 vagy 18 volt-os akkuk választhatók.


Tetszett a cikk?