A tökéletes vízálló élek

ÚJ, IZGALMAS ÉS ELEGÁNS SZÍNEK
Áprilistól a Festool az EVA ragasztópatronokat már barna és fekete színekben is kínálja azok számára, akik sötét munkadarabokkal dolgoznak, a tökéletes felületi minőség és illeszkedés érdekében. Csak úgy mint a gépeknél, a Festool a fogyóanyagok szállításánál és előállításánál is a legmagasabb minőségre törekszik, így igaz ez az EVA ragasztópatronokra is. A ragasztópatron olvadási hőmérséklete viszonylag magas, 95 °C, ami biztosítja az optimális szilárdságot és tartósságot – még az olyan környezetekben is, ahol viszonylag magas az állandó hőmérséklet, mint például a kirakatok.

ÚJ: KEZDJE AZ ÉLZÁRÁST PU RAGASZTÓANYAGGAL
A nagyszámú ügyfélkérésnek és javaslatnak megfelelően a Festool kiterjesztette alkalmazási körét az olyan helyzetekre is, ahol állandó a nedvesség és a magas hőmérséklet, legyen szó fürdőszobáról, konyháról vagy akár yachtbútorokról. Az ilyen felhasználások olyan reaktív, forró ragasztási rendszert kívánnak, mint a poliuretán (PU) ragasztó. A ragasztott élek rendkívül tartósak lesznek, nem válnak le hő hatására sem. A CONTURO élzáró a PU-ragasztót leheletvékony rétegben adagolja. Az eredmény alig észrevehető illesztés, akár 150 °C-ig terjedő hőellenállás, alkalmazkodás a hideg hőmérséklethez is, és kiváló vízállóság. Az új PU-ragasztó használható többek között a következő anyagok élzárásához: tömörfa, furnérozott felületek, melamin, poliészter, HPL, PVC, ABS és PP. Mint az ismert, a PU-ragasztóval történő rögzítés után tisztítószert kell használni, és ez igaz a CONTURO-val való munkavégzésre is. A tisztítópatron használata feltétlenül szükséges, főleg annak érdekében, hogy a PUragasztó használata során keletkező kémiai reakciók ne tehessenek kárt a gépben. Mind a PU-ragasztót, mind pedig a tisztítópatront 12 hónapon belül el kell használni!

EGY KÜLÖNLEGES RENDSZER A TÖKÉLETES ÉLEKÉRT
A CONTURO-rendszerrel a Festool nemcsak egy mobil élzárót vezetett be a piacra, mely a gyakorlatilag észrevehetetlen élzárásért felel, hanem egy összetett rendszert, a tökéletes élekért. A CONTURO-rendszer használata egyszerű és kiemelkedő eredményeket garantál, a derékszögű szerkezeti részektől kezdve egészen a komplex, szabad formájú alakzatokig. A sokoldalú és egyszerűen kezelhető CONTURO jó megoldás az egyedi alkatrészek előállítására, valamint a kis szériában gyártott munkadarabok és bútordarabok élzárására. A belső íveket már 50 mm-es rádiusztól, a külső íveket pedig akár 25 mm-es sugártól élzárhatjuk. Alapvetően minden klasszikus kivitelű élzáró gyorsan és egyszerűen feldolgozható – a fától és a műanyagtól kezdve egészen a melaminig – a mindenkori anyagot figyelembe véve, 18–65 mm magasságig és 0,5–3,0 mm vastagságig.

TELJES MEGOLDÁS A TÖKÉLETES ÉLEKÉRT
A Festool a CONTURO-hoz egy teljesen egyedi, különleges ragasztópatronos rendszert fejlesztett ki. A speciális alkalmazási rendszer tisztán tartja a fúvókákat, és pontosan annyi ragasztót olvaszt fel, amennyire szükség van. A pontos ragasztóadagolás garantálja a tökéletes tapadást és minőséget. A tökéletes élek elkészítéséhez a Festool egy teljes rendszert is kínál: az új CONTURO KA élzáró gép a hozzá tartozó hasznos rendszertartozékokkal; az új MFK 700 élmaróval, VAC-SYS vákuumos rögzítővel a biztonságos, karcolásmentes munkához. A Festool olyan optimális kiegészítőket is kínál, mint például az EVA ragasztópatronok vagy a lehúzó penge. Az új EVA ragasztópatronok országszerte elérhetőek a Festoolszakkereskedőknél.


Tetszett a cikk?