Itt a harmadik generáció

SUPERSILENT 3

A továbbfejlesztés nem váratott sokat magára, az idei Lignán bemutat ták a SuperSilent - körfűrészlap nagyobb testvérét, a 350 mm átmérőjű verziót. Ezzel az ésszerű változtatással teljesebbé vált a SuperSilent program, hiszen a meglévő 300 mm-es változat mellett a 350 mm-es átmérő nagyobb keresztmetszetek vágását is lehetővé teszi, ami főleg darabolás esetén használható ki előnyösen. A korábbi változathoz hasonlóan az új körfűrészlapnál is két élezési ciklus lehetséges.
 


FÜGGŐLEGES TÁBLAFELOSZTÓN A SUPERSILENT

A SuperSilent számos előnye kihasználható a függőleges lapszabászgépen tör ténő alkalmazás során. Ezért ide egy speciális típust kínálnak 303 mm-es átmérővel, egy tipikus alkalmazási területet megcélozva, mégpedig az építőipari felhasználást. Ezeken a területeken gyakran kell pontos vágásokat elvégezni, utómegmunkálás nélkül. Ráadásul gyakran különböző alapanyagokat, lapféleségeket kell felvágni, ami hagyományos esetben körfűrészlapcserékkel oldható meg. A SuperSilent nagy éltartóssággal rendelkezik különféle anyagokban való alkalmazás esetén is, zajszintje pedig megfelel minden előírásnak. 

SOLUTION 2.0

Ez a körfűrészlap lehetőséget nyit az AKE forgácsolási elvének nagyipari alkalmazására is. A Solution 2.0 körfűrészlap több kiállítási prezentáción élőben is megtekinthető volt a táblafelosztásban kiemelkedő gépgyártók standján (Giben, Mayer). A technológia ezen a területen is ugyanazokat az előnyöket mutatja: precizitás, kevesebb zaj és gazdaságosság. Ez magától értetődő, hiszen a vékonyabb lap kisebb forgácsrést eredményez, könnyedebb a vágás, ezzel kisebb a gép áramfelvétele. 

ZERSPANNUNG 2.0

A SuperSilent-tel látszólag megtörték a klasszikus forgácsolási elvet, hogy a kés előtt nagyméretű forgácsrést képeznek. A speciális élkialakításból adódóan a forgácsot oldalra vezeti ki, nem kerülhet a következő él útjába, így kevesebb a rezonancia, és a vágás minősége is javul. Ezt azonban nemcsak a körfűrészlapoknál lehet alkalmazni, hanem a megmunkálás más területein is, így például a marási technológiákban. A szerszámokat a megjelenésük óta több mint 1000 helyen alkalmazzák megelégedéssel. Ez sarkallta a gyártót a szerszámok továbbfejlesztésére más technológiák vagy akár más szakterületek számára is. 


Tetszett a cikk?