A WEINIG hozzáadott értékei

WEINIG SERVICE APP

Az okostelefonok kínálta lehetőségeket felhasználva, a WEINIG egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, mellyel a faipari szakemberek mindennapjait könnyíti meg. A számos intelligens funkcióval bíró alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore vagy a Google Play áruházakból egyaránt. Az alkalmazás összes funkciója a regisztrációt követően elérhetővé válik. Így olyan fontos információk is lekérhetők mint a gépünk adatai, szervizintervallumai, kapcsolattartó elérhetőségei.
 


Intelligens funkciók faiparosoknak


Mindezen hasznos funkciókon túl lehetőség van a termelőgépünk mindennapi működési adatainak lekérdezésére, a „Machine monitor” használatával. Ez egy olyan funkció, hogy akár a gyár kapuin kívül megtekinthető például az is, hogy az adott gépen mennyi idő telt effektív megmunkálással, üresjárattal, gépállással, lapcserével stb. Az adatokat elemezve a gép kihasználtsága jelentősen javítható.


 

A fénykép és videó funkcióval rögzíthetjük a gép speciális beállítási értékeit, vagy akár dokumentálhatjuk a helyes paramétereket. Ezek az alkalmazásból bármikor visszakereshetok, nyomon követhetok. Sot az esetleges meghibásodás esetén a hibáról készült fénykép vagy a hibás funkció videója nagy segítséget nyújt a szervizt végzo szakemberek számára. Az alkalmazás számos funkciója muködik regisztráció nélkül is. Ilyen például a szögszámítási, a ciklois ívhossz (egy fogra eso elotolás), vagy a maradék tekercs számítási ablak is. 

WEINIG SYSTEM PLUS

Az új Weinig System Plus hálózati rendszer összeköti a tömörfa- megmunkálásban részt vevo szerszámtervezo, szerszámkészíto és megmunkáló gépeket. Az integrált rendszernek köszönhetoen lehetoség van a teljes szerszámtervezési folyamat kivitelezésére teljesen onnan, hogy a szerszámrendszert megtervezzük az adott gépre, az adott profi lozási feladathoz illesztve, ebbol legyártjuk a megfelelo profi lt, annak méreteit leellenorizzük, majd a rögzített adatokat felhasználva azokat a megmunkálógép vezérlo szoftverébe rögzítjük.


Szerszámellenőrzés az OptiControl Digital bemérővel 
 

Ez azt jelenti, hogy a Moulder Master szerszámtervezo szoftverbol az adatok közvetlen az új Rondamat 1000 szerszámkészíto CNC-be jutnak, majd a legyártott szerszám paraméterei, az OptiControl Digital szerszámellenorzovel összehasonlításra kerülnek a tervezett szerszám paraméterekkel és az így kapott adatok kerülnek tovább a gyalu- és profilozógépek PowerComvezérlésébe.


Szerszámkészítés az új Rondamat 1000 CNC-vel 
 

Az új Rondamat 1000 CNC szerszámgyártó egy olyan lehetoséget ad használóinak a kezébe, mellyel elkészítheti a tetszoleges profi lozású egyedi szerszámát, a berendezés a tervezett rajz alapján automatikusan legyártja azokat. Plusz használói elonyt jelent, hogy automata élezokorong-cserélo aggregáttal van felszerelve. A WEINIG System Plus egy forrásból dolgozik, és ezáltal jelentosen lecsökkenti az állásidoket. A szerszámtervezéstol a szerszámhasználatig létrehozott rendszer jelenosen növeli a kihasználtságot, javítja a hatékonyságot és nem utolsósorban pontos és magas minoségu tömörfa-megmunkálást tesz lehetové. 
 



Tetszett a cikk?