A Format-4 új CNC-családja

4 új berendezés jelent meg a Format-4 gépmárkán belül: a profi t H200, H300, H350 és H500. Már eleve a megjelenésük is megkülönbözteti az új gépeket az elodeiktol. A szürke és kék színkombináció rögtön szembeötlik, emellett a gépek speciális megvilágítást is kaptak, amelynek váltakozó színe vizuálisan informál a gép aktuális státusáról.

A LEGKISEBBEK IS ELKEZDHETIK

A kisebb üzemek számára univerzálisan alkalmazható a profit H200 berendezés, legyen szó ajtóról, ablakról, tömörfa vagy laminált bútorról. A berendezés minden olyan lehetoséget magában hordoz, amely a mai korszeru technológiák ismérve. Masszív gépváz, gyors és hatékony üzemeltetés, fejlett szerszámcsere lehetoség, modern szoftver. Teljesítményadatai kategóriájában egyedülállóak. 12 kW-os marótengely, 16 orsós fúrófej és 2 nútfurész alapfelszereltségben. Maximális megmunkálási magassága 250 mm. A 3300 mm-es konzolasztalon 6 állítható konzol helyezkedik el. Összesen 36 darabos szerszámtár-kapacitás biztosítja, hogy a gyártási folyamatban ne kelljen külön szerszámcsere miatti leállásokat beiktatni. A bal oldali 12-es tár gondoskodik az üzem közbeni gyors szerszámcserérol, ezt egészíti ki egy 18 pozíciós tányéros szerszámtár. 

MULTITALENTUM XL KAPACITÁSSAL

A kis- és középüzemek számára nagy kihívás az egyedi igényeknek való megfelelés, legyen szó bútor- vagy épületasztalosiparról. A H300 berendezés határtalan lehetoséget kínál a tömörfa- és lapmegmunkálásban egyaránt, széles teljesítményspektrumban. Számtalan összeállítás és opciós lehetoség teszi a gépet egyedivé, amely a felhasználói igényekhez tökéletesen igazodik. A Felder már a kezdetektol olyan irányba fejleszt, hogy mindent egy kézbol tudjon biztosítani a vevoi számára. Ezért kínálja a gépekhez a különféle opciós lehetoségeket és szoftvereket, mint például a WoodFlash, a Flash3D és a FlashFrame. A gép munkafelülete 5300x1580 mm, Z-irányú kapacitása 250 mm. 
 


 

UNIVERZÁLIS 5-TENGELYES

A megmunkálás igazi szabadságát az 5-tengelyes technika jelenti, mint amilyen a profit H350. Kisebb szerszámozottsággal is hatékonyan alkalmazható. Az 5-tengelyes technológia kiegészül egy 18 tengelyes fúró aggregáttal, valamint egy nútfurészegységgel. Az átdolgozott design már az elso pillantásra is dinamikát és erot sugároz. 250 mm-es függoleges kapacitás és 31 pozíciós szerszámtár garantálja a hatékony alkalmazást.

VÉGTELEN KREATIVITÁS

A gépcsalád legnagyobb tagját, a profi t H500-at nagy kapacitás és határtalan megmunkálási lehetoségek jellemzik. A H350-hez hasonlóan ez a gép is 5-tengelyes, de itt nagyobbak a méretek, és az opciós lehetoségek is szélesebb skálán mozognak. Megmunkálási hoszszúsága 3740 vagy 5540 mm, munkaszélessége 1505 mm. A Z-irányú kapacitása a szériában ennek a gépnek a legnagyobb, 350 mm. Ez a térgörbe-megmunkálások esetében elonyösen alkalmazható. A profit H500- hoz 50 pozíciós tár tartozik, és az igényeknek megfeleloen 6, 8, 10 konzollal szállítják a gépet. A gép egy dolgozóval is hatékonyan alkalmazható, hiszen a szerszámozhatóságának és a vezérlésének köszönhetoen szinte teljesen automata megmunkálásra képes. A rövid ciklusidoket a 18 darab egyenként vezérelheto tengely és az integrált nútfurész aggregát biztosítja. 


Tetszett a cikk?